RE: dwie miarki oleju

Wszystko o naszych Ursusach
arkoarek

Post autor: arkoarek »

jeden i drugi wskazuje stan oleju w pompie jeden w regulatorze a drugi w w korpusie pompy
też miałem taki problem
jak nalałem oleju przez korek w regulatorze do stanu na bagnecie tym regulatora olej nie przelał się do części pompy miałem już nalać olej przez bagnet ale okazało się że trzeba nalać więcej oleju i się przeleje do pompy tak że stany będą się zgadzać
byc może przeszkadza tam uszczelka albo jest to tak dziwnie zbudowane
ja jeszcze kiedy się uporałem z tym podczas pracy zauważyłem wyciek oleju z pompy okazało się że była wykręcona śruba z drugiej strony(od bloku) pompki paliwa
jeśli nie uda ci się przelać tego oleju to( jak masz ) odkręć pokrywe z boku korpusu pompy i przez otwór bagnetu nalej oleju
janek71

Post autor: janek71 »

Koledzy pierwsze pompy do 25 i 28 miały osobno wlewany olej do komory regulatora i komory pompy miedzy komorami był wstawiony uszczelniacz dlatego sa dwie miarki ale powinny byc dwa wlewy Wlew do komory pompy powinien być gdzieś na pokryece sekcji tłoczacych jesli ktoś przy jakiejś naprawie go niewymienił
arkoarek pisałes o wykreconej srubka z drugiej strony (od bloku )tam jest tylko jeden otworek i powinna tam być rureczka odpoeietrzająca
obecnie pompiaże niemontuja tego uszczelniacza i olej leje sie tylko przez regulator apoziom sprawdza sie bagnetem w korpusie pompy Nowsze korpusy regulatora nawet nieposiadaja miarki
arkoarek

Post autor: arkoarek »

janek71 napisał/a:
Koledzy pierwsze pompy do 25 i 28 miały osobno wlewany olej do komory regulatora i komory pompy miedzy komorami był wstawiony uszczelniacz dlatego sa dwie miarki ale powinny byc dwa wlewy Wlew do komory pompy powinien być gdzieś na pokryece sekcji tłoczacych jesli ktoś przy jakiejś naprawie go niewymienił
arkoarek pisałes o wykreconej srubka z drugiej strony (od bloku )tam jest tylko jeden otworek i powinna tam być rureczka odpoeietrzająca
obecnie pompiaże niemontuja tego uszczelniacza i olej leje sie tylko przez regulator apoziom sprawdza sie bagnetem w korpusie pompy Nowsze korpusy regulatora nawet nieposiadaja miarki
u mnie jest na pokrywce odpowietrznik ale skierowany w dół więc nalanie tego oleju było by niemożliwe
ja mam z drugiej strony taki sam otwór gdzie jest wkręcona śruba taki jak na zamontowanie pompki paliwa jak by tą pompe można było montować z lewej albo z prawej
niby wygląda normalnie a jakieś cudo mam
ODPOWIEDZ