Zetor 25T bardzo słaby?
-
Zetor 25T bardzo słaby?
Co może być przyczyną że mój zetor nie ma siły? kultywator na 1 z ledwością ciągnoł?
Poradzcie coś bo już brakuje mi siły do niego
Poradzcie coś bo już brakuje mi siły do niego
- Jacek ze Skansena
RE: Zetor 25T bardzo słaby?
Wtryski leją jak diabli i sekcje w pompie już siadły prawdopodobnie. Czy dymi ten Zetorek?
-
wtryski sprawdzone dają bardzo dobrze i sekcjie wymienione. Troche dymi
- Jacek ze Skansena
To zapłon trzeba przestawić.
-
przestawiałem ale nie wiem dokładnie jak mierzyć to 30 stopni od czego do czego. może napiszesz mi jakoś tak jaśniej żebym zrozumiał
-
pali dosyć dobrze jak podładuje akumulator bo mam słaby. Tylko niewiem czy kąt dobrz ustawiłem. Ustawiałem 30 stopni od korbowodu takiego trójkatnego wcięcia do pionu. czy to dobrze? a jak sprawdzić czy uszczelka jest dobra? A ciśnienie to musze jakiś manometr załatwić bo ten w zegarach nie dziła. Ale jak jest zimny to chyba ma troche większą siłe ale nie jestem pewien.
- Jacek ze Skansena
No to masz do myślenia. Teraz to chyba Kapitalka zostaje. Napisz najpierw co w nim zrobiłes i jak chodził przed twoim remontem to może dojdziemy do czegoś. OK?
-
Jak go nie dawno kupiłem. I przed przestawianiem zapłonu to strasznie długo wchodził na obroty.Nie mogłem sprawdzić czy był mocny. Teraz już jest lepiej. Nie wiem czy jak kąt jest o 10 stopni różnicy to tak strasznie traci na mocy? A kto może mi pomóc w ustawieniu tego zapłonu? Czy ktoś na forum się na tym zna? I jeszcze jedno-jak trochę popracował w polu to dymiło się z korka wlewu oleju.
Pisz staranniej... Szczepan-1990
Pisz staranniej... Szczepan-1990
-
Planowałem remont w wakacje i pewnie go zrobie. Ale narazie chciałbym dobrze ustawić ten kąt rozrządu i potrzebuje dobrego objaśnienia jak to zrobić?
A ile może kosztować zestaw naprawczy do zetora? I gdzie go mozna kupić?
A ile może kosztować zestaw naprawczy do zetora? I gdzie go mozna kupić?
Co do kątu, to nawet jak go teraz ustawisz, to najpradopodobniej po remoncie będizesz musiał znowu ustawiać;)
-
ale mam sąsiada co kiedyś jeździł takim zetorem w PGR. ale on nie pamieta jak się ten kąt mierzy. A w polsce dostane taki zestaw naprawczy czy musze z czech sprowadzać?
-
A co taki zestaw naprawczy za 700zł zawiera?