Za ile taki Zetor - proszę o pomoc.
- Deleted_User
Za ile taki Zetor - proszę o pomoc.
Panowie. Stałem się właścicielem takiego Zetora
http://picasaweb.google.com/bpiq67/Zeto ... 5970962722
Odkąd pamiętam a mam 40 wiosen ten traktor byl w mojej rodzinie.
Przez ostatnie lata mój ojciec raczej z sentymentu go trzymał i kilka razy w roku przewoził jakieś ziemniaki, rewna itd. na nim.
Traktor jest sprawny - ostatnio odpalany chyba rok temu?
Nie bardzo wiem co jest ważne w takim sprzęcie dla Was kolekcjonerów-znawców. Zrobiłem zdjęcie tabliczki znamionowej ale jak widzicie ona jest w kiepskim stanie. Rok produkcji to chyba 1958? numery jakie można odczytać powyżej masy 2100 kg to 125-345? to numer fabryczny? model?
Po śmierci ojca chcę sprzedać ten sprzęt gdyż choć rozumiem pasję to sam jej nie posiadam akurat do takiego sprzętu. Wiem jednak że mogę liczć na pomoc. Powiedzcie proszę ile jast wart taki traktor - sądzę, że cena złomu to chyba stanowczo za mało?
Odpowiem chętnie na wszelkie pytania.
http://picasaweb.google.com/bpiq67/Zeto ... 5970962722
Odkąd pamiętam a mam 40 wiosen ten traktor byl w mojej rodzinie.
Przez ostatnie lata mój ojciec raczej z sentymentu go trzymał i kilka razy w roku przewoził jakieś ziemniaki, rewna itd. na nim.
Traktor jest sprawny - ostatnio odpalany chyba rok temu?
Nie bardzo wiem co jest ważne w takim sprzęcie dla Was kolekcjonerów-znawców. Zrobiłem zdjęcie tabliczki znamionowej ale jak widzicie ona jest w kiepskim stanie. Rok produkcji to chyba 1958? numery jakie można odczytać powyżej masy 2100 kg to 125-345? to numer fabryczny? model?
Po śmierci ojca chcę sprzedać ten sprzęt gdyż choć rozumiem pasję to sam jej nie posiadam akurat do takiego sprzętu. Wiem jednak że mogę liczć na pomoc. Powiedzcie proszę ile jast wart taki traktor - sądzę, że cena złomu to chyba stanowczo za mało?
Odpowiem chętnie na wszelkie pytania.
- Deleted_User
RE: Za ile taki Zetor - proszę o pomoc.
Tak, rzeczywiscie sprawdziłem dokładnie - rok produkcji 1947. Wszystkie te części o których piszesz rzeczywiście są nieorginalne. Podnośnika nigdy nie miał z tego co pamiętam. Była za to tzw. szajba? takie wyjście z wałkiem i obrotowy element który mógł napędzać jakąś przekładnię pasową (pewno to ładnie fachowo nazwiecie - wybacznie moją niewiedzę). Wiem z opowieści, że silnik był wymieniony na nowy jakieś 35-40 lat temu? ze względu na to że poprzedni został zaskoczony przez mróz i pękł blok? coś w tym stylu. w każdym razie silnik był wymieniony. Dziś (05.04.2008) mają przyjść zainteresowani kupnem wiec jeśli sie będą znali na tym to napisze więcej co zauważyli. Dzięki podpowiedziom róniież na PM wiem, że wartość zaczyna się od 2000 zł i taką też cenę podam. Nie jestem zachłanny 
Pozdrawiam i dziękuję za informacje.

Pozdrawiam i dziękuję za informacje.
- Jacek ze Skansena
Dawałem koledze dwa tysiące za niego i odpowiedzi brak. Więcej nie jest wart w tym stanie.
- Deleted_User
OK. Oto odpowiedź - Zgoda. Właśnie pojechali kupcy - rolnicy - interesował ich przede wszystkim podnośnik którego ten Zetor nie miał.
Moje namiary wysyłam na PM Jacku.
Moje namiary wysyłam na PM Jacku.
Zauważcie że ten zetorek ma tylne obciążniki:).
- Jacek ze Skansena
Czekam na te dane.
- Deleted_User
Poszły na PW.
no ładny kundel
Jacek ile masz już tych zetorków ? przyjedz w świętokrzyskie dużą laweta to kupisz więcej po te 2 tysiaki ale wraków , u nas już doszedł internet na wioski , dodatkowo jest bida po wsiach wiec ceny są z kosmosu B) ale czasem można wychaczyć coś trzeba mieć farta B)