Witam
Tu chciałbym przedstawić mojego Zetorka 25K:)
Ciągnik pochodzi z 1959r czyli ma 49lat a nadal wykonuje wszystkie prace związane z rolnictwem Stoją u mnie jeszcze 2szt ale to już raczej na części zamienne...Bociek w 69r przeszedł remont generalny,a w 99 mały remoncik który widać na fotkach Później coś jeszcze dopisze jak tata wróci z pracy...A mam jeszcze filmik z pracy Bocianka,wrzucę gdzieś na serwer i podam linka
Akurat to nie są te felgi co na fotce z 99r.Tamte lezą razem z oryginalnymi oponami nie używane bo w drodze do domu oponka odmówiła posłuszeństwa i pękła wiec teraz są inne oponki razem z felgami...
No no nieźle się trzyma ten Zetorek. Mój jest tylko rok starszy, ale był w dużo gorszym stanie. Brawo. Co prawda Zetorka szkoda do ciężkich prac, bo jednak już mu się emeryturka należy zasłużona, ale miło popatrzeć jak tak wiekowa maszyna jeszcze doskonale sobie radzi i nie odbiega od nowszych konstrukcji zbytnio jeżeli chodzi o przydatność i radzenie sobie w polu. Może w niektórych pracach przeszkadzałoby jednostopniowe sprzęgło, no i trochę większe spalanie w stosunku do C330 na przykład, ale za to przyjemność pracy na Zetorku Kiedy ja wreszcie będę mógł się swoim przejechać
Bardzo ładny. Dobrze że w '99 nie przerobiliście maski na c330, silnika na MF 255 i innych. Bardzo ładny, ale jeszcze potrzeba go odnowić i będzie piękny.
No troszkę robotki było ale opłacało sie Efekt końcowy powalający:smilewinkgrin: A co do dat to jednak sie pomyliłęm,remont generalny wykonany przez dziadka był w 68r a mały remoncik wykonany przez tate w 98r.
Pozdrówka:):)