nie dokreciłem dalej bo urwał mi się film w aparacie. Zabrakło pamieci ale przynamniej widać jak wyrywa do lasu. Odnosze wrażenie że ten Dzik ma swój uparty charakterek.
Zaskoczę cię rafał ale drugi pojazd jest na tapecie. Szukajmy ludzi na Wilkowice i robimy szpaler na paradzie.Zgłaszajcie się chętni, ZGŁASZAJCIE SIĘ !!!!!
Nooo nie wiem czy poryją wszystko ale napewno będzie je widać. Mało czasu a pracy przy nich dużo. Zaczynają się wyjazdy na wystawy to też czas zabiera. I jeszcze jedna ważna informacja - niewiadomo jaki transport załatwimy i ile sprzętu będzie można zabrać. W ostateczności Dzik zawsze się zmiesci do bagażnika busa.
Lanz odpocywa. Juz w tym roku brał udział w imprezie i jeszcze jedna go czeka w okolicy. Na Wilkowice przyjedzie całkiem coś nowego. Jednak jak wspomniałem niewiem jaki transport będziemy mieli. To jest największy problem.
Dzik waży 502 kg i może podróżować w Busie. Tylko kierownicę trzeba odkręcić bo jest za długa. Niechciałbym jednak ograniczać się tylko Busem. Jest kilka sprzętów ciekawych i zawsze można coś zabrać jak jest czym.
Kolega pozyczał mi Zestaw TIR-a ale w tym roku jest kiepsko w tym temacie i musze szukac innego pojazdu. Co znajdziemy tak tez przyjedziemy bo jak wiesz nie ja sam jeden tu jestem ale Skansen zawiera kilka osób kolekcjonerów.
P O M O C Y szukam sprężyny do sprzęgła odśrodkowego do Ursusa C 308. Jest pęknięta i nic nie zrobie bez tego elementu składanki. Może ktoś ma taką sprężynę. Kupię chętnie oczywiscie lub wymienie na coś innego.
Ja proponowałbym napisać w dziale SPRZEDAM ogłoszenie, ewentualnie dodać zdjęcia, podać jakiś nr telefonu i pewnie się sprzeda No i cene jeszcze wypadałoby podać
Ja zakupiłem to cudo http://allegro.pl/item197176542_ostrowe ... _1964.html
czekam na transport. Widzę że będzie dużo roboty przy tym. Mam małe gospodarstwo które niedawno kupiłem i pola jest 80 arów. Planuję go odnowić doprowadzić do użytku itd. Szukam informacji na temat tych pojazdów.
Mariusz
No to znaczy ten pojazd trudno by zaliczyć do samoróbek, gdyz wykonały go fabrycznie zakłady w Ostrówku. Swoja droga pierwszy raz widzę taki pojazd. Na pewno w kwiestii silnika i napędu bedziesz mógł sie oprzeć na doświadczeniach kolegów - dzikowców.
mam pytanie czy na końcu ramy są jakieś zaczepuy do sprzegania z maszynami? Czy jest to maszyna pomyslana jako śrdoek transportowy? Fakt że czeka Cie sporo roboty.