zetor 50
RE: zetor 50
fanatykiem tego modelu jest Krakus (Nowa Huta dokładnie)- Bartek Brona
bywa tu czasem , odezwij się do niego - może wspomóc
bywa tu czasem , odezwij się do niego - może wspomóc
a może jakieś bliższe namiary na ten Kalisz , nazwa ulicy albo jakiś zakład w pobliżu .bo jak dotychczas mnie drogi do Kalisza nie zaprowadziły.mam w garażu taki mały własnej konstrukcji traktorek na silniku od malca a skrzynia jest od dzika . jest łamany w połowie i bardzo zwrotny. ale popełniłem błąd bo jest napędzany przednią osią i w ciężkim terenie się zakopuje
- Marcin125p
Ulica Wrocławska. Dalej to skontaktuj się z tymi Retrotraktorzystami co posiadają Zetory, może tam kupowali.
RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
DZIĘKUJE KOLEGO POSTARAM SIĘ ALE TO NIE BĘDZIE ŁATWE jestem noga w kompie . a to że sie tu znalazłem to tylko potrzeba części . pozdrawiam
-
ta miejscowość to Szczypiorno ale tam niema nic już jedyne części to w Czechach a mój numer tel 785529706 ja też posiadam trochę tych gratów pozdrawiam Bartek

to mnie Bartek załamałeś a :upset: a tak liczyłem że będę mógł troche oryginalnych części mojemu cacuszku dołożyć . a masz może adres albo nazwe miasta gdzie te części są dostępne. ja mam tu gościa który twierdzi że jak mu podam numer katalogowy to może każdą część załatwić ale nie on pierwszy mi to obiecywał
koledzy co to było że nie szło wejść na retrotraktory ja myślałem że coś u siebie pogrzebałem a i ulge teraz poczułem jak teraz wszedłem i jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jednym słowem wita wszystkich
koledzy co to było że nie szło wejść na retrotraktory ja myślałem że coś u siebie pogrzebałem a i ulge teraz poczułem jak teraz wszedłem i jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-
cześć kolego to miejscowość to Trstena na Słowacij tam coś dostaniesz nr . kom. 905206296 stacjonarny to 00421435993941 a mój to 785529706 skąd kolego jesteś zadzwoń do mnie to zawsze moge ci w czymś pomóc pozdrawiam Bartek
DZIĘKI kolego na pewno sie nie raz zwrócę o pomoc bo sam jestem nie zbyt biegły w mechanice ale ponoć nadrabiam uporem . zazdroszczę ci miejsca do remontu ja mam tyle miejsca że jak postawiłem superka to ledwo w koło niego ale za to jest pod dachem to i tak lepiej jak moja T4-ka której używam do pracy bo za to ona stoi na dworze pozdrawiam<br><br><br><br>Bartek zadzwonię na pewno , zazdroszczę tym z was co mogą pracować superkiem . Wiesz jak pisałem nie mam ziemi i tak na prawdę to muszę mu znaleźć prace . Ale mam możliwość popracować w lesie i nie mogę sie doczekać . Jak słyszę ty jesteś chyba z okolic krakowa a ja z kolei z okolic poznania , a dokładnie pobliże grodziska wlkp. jakieś 50 km.na zachód od poznania ale w sprawie superka to podroż mi nie straszna.potrzebował bym wiele rzeczy ale muszę zobaczyć co jest typowe jak łożyska i zimeringi i temu podobne . A tak z oryginałów to mam problem z błotnikami i kabiną ale mam w razie czego gdzie odpatrzyć i dorobić a mam doświadczenie jako spawacz od 20 lat i tego sie nie boje aaaalllleee sie rozpisałem jak bym sam tu był .Pozdrowionka dla Ciebie i wszystkich fanów tych maszyn bo to chyba otwarte forum :p
-
mi kolego brakuje przednich błotników oryginalnych zegarów temperatury wody i ciśnienia powietrza a jak ty coś potrzebujesz to zawsze zadzwoń
A Supry w ogóle miały przednie błotniki?
Kolego Robroy podeślij fotki swojego cacka
Kolego Robroy podeślij fotki swojego cacka

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
-
miały piękne półokrągłe ten kształt jest niepowtarzalny
- Mateusz Rogowski
Miały miały Paweł
Ale jedno mnie zastanawia, w Suprze o którego kupno sie już staram nie wiem ile błotniki te chaczą o drążek kierowniczy w czasie mocniejszego skrętu... Czy to możliwe żeby było tak w każdym??

OO kolejny napaleniec , tuś mi bratbartek brona napisał/a:
miały piękne półokrągłe ten kształt jest niepowtarzalny

oby więcej z takim podejściem

- Deleted_User
Witam
Chciałbym się dowiedzieć gdzie można kupić części do zetora Podobno na Słowacji w miejscowośći Krasna Studanka ( firma Harzi Jozef) jak pisało na forum. Był tam podany również telefon ale nie można się pod ten numer dodzwonić . Bardzo proszę o dokładniejsze informacje jeśli ktoś wie oczywiście lub może był.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie można kupić części do zetora Podobno na Słowacji w miejscowośći Krasna Studanka ( firma Harzi Jozef) jak pisało na forum. Był tam podany również telefon ale nie można się pod ten numer dodzwonić . Bardzo proszę o dokładniejsze informacje jeśli ktoś wie oczywiście lub może był.
podeślij fotki na mój mail albo z kom na moją kom a ja wstawię
-
a ja moi mili koledzy jestem chory i narazie nimoge pracować przy moim superku atak bardzo bym chiał go kończyć pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco Bartek
Bartek dużo zdrowia , trzymaj się 

wracaj do zdrówka , nie poddawaj się , i do zobaczenia - poczatek sezonu w MInikowie już niedługo