Ursus C-328
- klusek-rolnik
RE: Ursus C-328
Robie go bezskalowo... wszystko staram sie wykonać tak aby wielkości były odpowiednie no i póki co (odpukać) udaje mi sie...

- klusek-rolnik
Witam. Wczoraj dodałem (nie wszystkie) detale na silniku... dzisiaj przykleiłem kilka a jutro mam nadzieje ze zrobie jakąś część zawieszenia przedniego... Oto stan dzisiejszy...

Na maske powędrował również znaczek Ursus-a. Jak sie uda to na sobote zrobie układ chłodzenia i komin...

No mam nadzieje ze coś tego bedzie...
;)

Na maske powędrował również znaczek Ursus-a. Jak sie uda to na sobote zrobie układ chłodzenia i komin...

No mam nadzieje ze coś tego bedzie...

Bardzo fajnie:o Oby tak dalej:)
- klusek-rolnik
Brawo, ja się cieszę, że podjąłeś się budowy tak trudnego modelu. Idzie całkiem nieźle. Poniżej wklejam fotki mojego C-325 z przed 15 lat. Nadjedzony jest zębem czasu, dlatego proszę mu wybaczyc, że się rozszedł tu i ówdzie. Prawie całkowicie wykonany jest z kartonu. Ja trochę inaczej męczyłem maskę łącząc powierzchnie kartonu z modeliną. Niestety nie udało mi się uniknąc takiego garba z przodu maski, co widac na zdjęciach.
Traktorek przedstawia C-325 z górnym kominem i broną BZZ-3.

Traktorek przedstawia C-325 z górnym kominem i broną BZZ-3.

- klusek-rolnik
Widać że ma już kilka lat za sobą... ale wykonanie świetne... szczerze mówiąc to te zdjecia dużo mi pomogły... Dziękuje Rafał...
Dodaje zdjecia z tym co zrobiłem dzisiaj...

Zamontowałem chłodnice i inne detale... w każdym bądź razie silnik mam gotowy...(jeszcze tylko komin i filter powietrza) Pozostaje tylko tył ciągnika który mam już zaczęty

Największym problemem będą teraz koła... Tak na spokojnie myśląc to tydzień mi zejdzie żeby zrobić koła... Jutro chyba zrobie komin i ten filter a później zawieszenie przednie...

Dodaje zdjecia z tym co zrobiłem dzisiaj...

Zamontowałem chłodnice i inne detale... w każdym bądź razie silnik mam gotowy...(jeszcze tylko komin i filter powietrza) Pozostaje tylko tył ciągnika który mam już zaczęty

Największym problemem będą teraz koła... Tak na spokojnie myśląc to tydzień mi zejdzie żeby zrobić koła... Jutro chyba zrobie komin i ten filter a później zawieszenie przednie...
Jeśli koła są problemem, to co jest najłatwiejsze?
- klusek-rolnik
Mówiac najtrudniejsze miałem na myśli ze zajmują dużo czasu... przepraszam źle sie wyraziłem
Aha. Mi zrobienie kół zajmuje jakieś 3 dni:D
- klusek-rolnik
A w jaki sposób koła robisz...?
Wycinam z kartonu dwa pierścienie odpowiedniej średnicy, potem dwa paski o odpowiedniej szerokości. z jednego paska robie felge a następnie wklejam ja do pierścieni. Potem owijam to kolejnym paskiem papieru. Jeśli trzeba boki modeluje akrylem, a następnie naklejam protektor. Potem dorabiam do tego odpowiednia gwiazde felgi maluje i mam gotowe kolo. Niestety zdjęci jak to robie nie mam, a obawiam się ze opis jest zbyt skomplikowany:D
- klusek-rolnik
Jak dla mnie dość prosty... no zobaczymy spróbuje twoją metodą jak dobrze pójdzie to zrobie tak wszystkie koła... dzieki za podpowiedź...

Proszę cie bardzo;) troszkę pracochłonne jest przyklejanie bieżnika:D A tak wykonane kola są na jednym zdjęciu RS-a.
Bardzo pieknie i schludnie przebiega praca nad budowa 328, ładny model sie zapowada.
Ps. Czy w twoim Rs koła sie krecą ?
Ps. Czy w twoim Rs koła sie krecą ?
Tak koła się kręcą a przednie oczywiście skręcają:D
- klusek-rolnik
Mam pytanie koledzy czy w C-328 były takie same zegary jak w C-325?
Nie w C-328 były już inne zegary. Po połdniu postaram się zamieścic tu ich skan.
- klusek-rolnik