Ursus C-328
RE: Ursus C-328
Błotniki zrób takie jak na fotkach z oryginalnym C-328. Katalog jest w pewnym sensie spisem podzespołów i nie stanowi rysunku technicznego. Elementy C-328 tuż przy uruchomieniu C-330 zmieniane były płynnie.
- klusek-rolnik
Czyli robić błotniki takie jak ten na zdjeciu w artykule... ?
Raczej te ze zdjęcia. Po południu poszukam, może znajdę jakieś jeszcze inne fotki, błotników.
Trudno było znaleść zdjęcia samych błotników w zbliżeniu. Może te fotki w jakimś stopniu pomogą.

a to taki przedprodukcyjny C-328 z niskim numerem ( 00004 o ile pamiętam) i trochę innym kształtem czoła maski.

Trudno było znaleść zdjęcia samych błotników w zbliżeniu. Może te fotki w jakimś stopniu pomogą.

a to taki przedprodukcyjny C-328 z niskim numerem ( 00004 o ile pamiętam) i trochę innym kształtem czoła maski.

- klusek-rolnik
Dzieki zdjecia napewno sie przydają
Super. Naprawdę super ten model B)
- klusek-rolnik
- klusek-rolnik
- URSUS c 328
Jak budke robisz z drutu to zlutuj druty ze sobą będzie lepiej trzymać.
- klusek-rolnik
- klusek-rolnik
Wszystko sie zrobi... mamy czas...
;);)

Świetnie jeszcze tylko kilka prac i model gotowy;)
- Szczepan-1990
Ludzie z Bolesławca mają to coś 

- klusek-rolnik
Ano Marcin masz racje... Dzieki za pochwały koledzy... 
przednie (jak uschną to je skończe) pozostało mi tylko siedzonko na błotniku i światła tylne no i może jakaś rejestracja...najbardziej denerwuje mnie komin... chyba poprosze tate zeby zrobił mi jakiś ładny na stolarni w pracy bo mi cos nie wychodzi...

Na 3 zdjeciu jest oś z kołami i zaczep (dyszel) do prasy.

Teraz przez tydzień mnie nie będzie (ferie) i odpoczne troche od pracy nad modelami... Ale jak wróce zaraz zabieram sie za dokończenie C-328 i za prase. Póki co chce zeby prasa staneła tylko na kołach... a reszte sie juz jakoś zrobi... oczywiscie jak skończe prase to porobie snopki ze słomy i poukładam je na podajniku.
Dzisiaj Ursus dostał lampy tylne i kierunkowskazy oraz siodełko na błotnik (jeszcze nie skończone). Zrobiłem również komin, ten płaski, i pomalowałem go na srebrno. Lampy jutro dostaną kolory (czerwony i pomarańczowy) i po tym był by już koniec z ciągnikiem...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5bd ... 4846a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7d ... a1372.html
Na końcu go zarejestruje...:p

przednie (jak uschną to je skończe) pozostało mi tylko siedzonko na błotniku i światła tylne no i może jakaś rejestracja...najbardziej denerwuje mnie komin... chyba poprosze tate zeby zrobił mi jakiś ładny na stolarni w pracy bo mi cos nie wychodzi...

Na 3 zdjeciu jest oś z kołami i zaczep (dyszel) do prasy.

Teraz przez tydzień mnie nie będzie (ferie) i odpoczne troche od pracy nad modelami... Ale jak wróce zaraz zabieram sie za dokończenie C-328 i za prase. Póki co chce zeby prasa staneła tylko na kołach... a reszte sie juz jakoś zrobi... oczywiscie jak skończe prase to porobie snopki ze słomy i poukładam je na podajniku.
Dzisiaj Ursus dostał lampy tylne i kierunkowskazy oraz siodełko na błotnik (jeszcze nie skończone). Zrobiłem również komin, ten płaski, i pomalowałem go na srebrno. Lampy jutro dostaną kolory (czerwony i pomarańczowy) i po tym był by już koniec z ciągnikiem...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5bd ... 4846a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7d ... a1372.html
Na końcu go zarejestruje...:p
Kiedyś trzeba zarejestrować:D
ciekawe jakie yablice dostaniesz normalne czy zabytkowe:D
- Szczepan-1990
Łukasz? EWE Naturalnie

- klusek-rolnik
I tu Cie Marcin zdziwie, bedzie stara tablica KLT lub KZL
Ursus C-328 z dniem 09.02.2009 został ukończony. Wcześniej nie dodawałem fotek bo nie miałem poprostu czasu. W skali od 1 do 10 za wykonanie sam sobie daje 7 bo to co zrobiłem przewyższyło moje oczekiwania i plany. Sam nie wiedziałem ze moge i potrafie coś takiego stworzyć.

Wspaniały to ten mój ciapek nie jest ale mam nadzieje ze chociaż po części przypomina oryginalnego C-328
Ursus C-328 z dniem 09.02.2009 został ukończony. Wcześniej nie dodawałem fotek bo nie miałem poprostu czasu. W skali od 1 do 10 za wykonanie sam sobie daje 7 bo to co zrobiłem przewyższyło moje oczekiwania i plany. Sam nie wiedziałem ze moge i potrafie coś takiego stworzyć.

Wspaniały to ten mój ciapek nie jest ale mam nadzieje ze chociaż po części przypomina oryginalnego C-328