zetor A25
-
zetor A25
Witam wszystkich.W mojej miejscowości ma gościu do sprzedania Zetora A25. Z tego co widziałem to ma chłodnice i pompe wodną z c 360 i tylne koła od c 330. Chce za niego 2500zł. Nie wiem czy to dobra cena,bo może bym sie skusił.Jak myślicie?
- Jacek ze Skansena
RE: zetor A25
Cena nie jest zła ale jeszcze musisz wiedzieć ile mu brakuje od oryginału. Jakie ma błotniki, maske, siedzenie itp.
-
Maska i błotniki są orginalne.Z tego co sie dowiadywałem od sąsiadów to pali na dotyk.Podobno wszystko sprawne tylko podnośnik troche słaby.Myśle że za 2000zł może sprzeda, chyba to dobra cena? Tylko nie wiadomo co z tym podnośnikiem.
cena dobra , kupuj
podnośnik słaby to cecha nie wada w zetorkach 25
a poważnie - da się zregenerować - i pompę i tłoczysko , np w Tucholi firma HYDROTOR , choć pewnie bliżej znajdziesz w swoich okolicach
podnośnik słaby to cecha nie wada w zetorkach 25

a poważnie - da się zregenerować - i pompę i tłoczysko , np w Tucholi firma HYDROTOR , choć pewnie bliżej znajdziesz w swoich okolicach
-
Kupiłem panowie tego zetora. dałem 2300zł.Gościu dożucił jeszcze siewnik 13-rzędowy prawie sprawny.Aza pług chciał 200zł ale dałem mu 100 zł i też sprzedał, widać było z kasą u niego było krucho.
-
Skocze do gościa bo to blisko, zapytam może ma słownik i jakieś środki na uspokojenie to niektórym bym wysłał za zaliczeniem pocztowym.

Gratuluje zakupu i życzę pociechy z nabytku.
Pochwal się jakąś fotografią tego nabytku
Zainstaluj sobie FireFoxa włącz korektę pisowni i po problemie.
Koledzy mają dużo racji w zwracaniu uwagi na pisownie. Jeśli ktoś pisze z błędami to tak jakby mówił niewyraźnie.
Pochwal się jakąś fotografią tego nabytku

Zainstaluj sobie FireFoxa włącz korektę pisowni i po problemie.
Koledzy mają dużo racji w zwracaniu uwagi na pisownie. Jeśli ktoś pisze z błędami to tak jakby mówił niewyraźnie.
- Jacek ze Skansena
Gratuluję zakupu. Jak coś do podnosnika to u mnie chyba jeszcze cos by się znalazło
-
Zamieszczę jakieś fotki niedługo.Na obecną chwilę zdjąłem maskę i błotniki ,wszystko idzie do czyszczenia ,skrobania i malowania. Silnik,i całą resztę też trzeba czyścić i malować ,ale wszystko powoli bo się nie śpieszy na polu ma kto robić {jego kuzyn zetor super 50} Zastanawiają mnie tylko błotniki bo ma podobne kształtem do c 330 ,a na niektórych zdjęciach widzę zaokrąglone.Trochę jestem słaby w tym temacie więc każda wskazówka jest dla mnie cenna. Pozdrawiam.A jeszcze jedno, czy one wszystkie miały sprzęgło jednostopniowe?
błotniki powinien mieć "muszelkowe" półokrągłe , inne = rzeźba - ale bezpieczniejsza w użytku niż oryginał bo zakrywa całe koło
wszystkie zetorki 25 miały sprzęgło 1 stopniowe
ilość zetorków odratowanych rośnie - i to mnie cieszy
wszystkie zetorki 25 miały sprzęgło 1 stopniowe
ilość zetorków odratowanych rośnie - i to mnie cieszy
-
Ciekaw jestem jak wypada zetorek w spalaniu w porównaniu z c 330 lub ruskiem t25 .Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia to proszę o podzielenie się uwagami.A zdjęcia Panowie na wiosnę wrzucę jak będzie troszkę doprowadzony do stanu takiego jak bym chciał,bo teraz to po nim widać lata ciężkiej pracy bez zapłaty za nią. Ale jestem pełen podziwu tej maszynie że ma tyle lat i nie jeden ursus musiałby pochylić czoła.Pozdrawiam.