Co mogło być a nie jest???????

Rozmowy nie na temat
Awatar użytkownika
ZIDAN

Co mogło być a nie jest???????

Post autor: ZIDAN »

Każdy wie jaka była historia naszej fabryki URSUS co w niej powstawało przed wojną licencyjna ciagówka a póżniej c-45 też tak jakby nie nasz. Macie może jakieś wizje co byście chcieli żeby właśnie Polacy produkowali w latach 20, 30, 40 i po wojnie. Czy wtedy postawilibyście też na jakąś licencję czy jakąś polską myśl ?

No przecież chyba każdy miał jakieś marzenia względem tego co?
Awatar użytkownika
agrotechnik

RE: Co mogło być a nie jest???????

Post autor: agrotechnik »

Ja to zamiast tych licencyjnych ursusów od MF chciałbym widzieć pochodne serii U310, 510 i 710. A ponadto jakiś ciągnik gasienicowy też by sie przydał i coś jak Kirowiec K700, bo ursus małą fabryką przecież nie jest, i na pewno mógłby produkować kiedyś ciągniki w większej gamie i o większej mocy.
Awatar użytkownika
ZIDAN

Post autor: ZIDAN »

A ja to bym chciał żeby to właśnie polacy po wojnie produkowali zetora 25 jako lekki ciągnik a z wiekszych nie c-45 tylko bardziej z innym silnikiem jakaś czterocylindrową jednostkę rzedową no i wyposażoną w podnośnik i inne tam bajery . Ale co tam to by była za duża technika dla powojennych ludzi więc może SAGAN musiał by być .A póżniej to właśnie żeby właśnie Polacy kooperowali z ZETOREM nonstop to może i żle by na tym nie wyszli może obydwie fabryki były by połączone i pod jedną marką lub też oddzielną ale to " sami swoi" a nie tam ci z zachodu . bardzo bym chciał żeby polacy robili MTZ który w polsce miał być pod nazwą MAZOWSZE ciekaw okropnie jestem co by ztego wynikło?????
Awatar użytkownika
Szczepan-1990

Post autor: Szczepan-1990 »

Gdybanie nie ma sensu panowie..
ODPOWIEDZ