ursus C 325
RE: ursus C 325
dzieki:)
a odnosnie maski to jestem w stu procentach przekonany ze jest oryginalna poniewaz ma osobna klapke do wlewania wody(nawet sprezyna w niej jest), ma otwory do klamek w okolicy zbiornika po obu stronach (niestety nie mam klamek) i co najwazniejsze ma zaspawane oryginalne otwory pod lampy u gory na wysokosci znaczka ursus takie duze" jajka "(widac to od wewnatrz maski ) na zewnatrz nie widac bo szpachlowane, oraz brak specjalnego odsadzenia jakie miały maski od 328 w okolicy sprezarki. ale jak juz wczesniej napisalem, po trupach pojde i znajde oryginalne lampy i zaloze je tam gdzie dawniej zalozyl je ursus:) pozdrawiam
a odnosnie maski to jestem w stu procentach przekonany ze jest oryginalna poniewaz ma osobna klapke do wlewania wody(nawet sprezyna w niej jest), ma otwory do klamek w okolicy zbiornika po obu stronach (niestety nie mam klamek) i co najwazniejsze ma zaspawane oryginalne otwory pod lampy u gory na wysokosci znaczka ursus takie duze" jajka "(widac to od wewnatrz maski ) na zewnatrz nie widac bo szpachlowane, oraz brak specjalnego odsadzenia jakie miały maski od 328 w okolicy sprezarki. ale jak juz wczesniej napisalem, po trupach pojde i znajde oryginalne lampy i zaloze je tam gdzie dawniej zalozyl je ursus:) pozdrawiam
- Ursus c-325
Nie ma za co 
Z tą maską to tak rzuciłem, bo na zdjęciach nie widać szczegółów, o których piszesz. Skoro oryginał to bardzo dobrze.
A tak w ogóle, to poza zabiegami kosmetycznymi, wymaga jakiegoś remontowania?

Z tą maską to tak rzuciłem, bo na zdjęciach nie widać szczegółów, o których piszesz. Skoro oryginał to bardzo dobrze.
A tak w ogóle, to poza zabiegami kosmetycznymi, wymaga jakiegoś remontowania?
nie wymaga zadnego powaznego remontu i z tego sie ciesze najbardziej, jedyne moje zmartwienia to tak jak napisales "zabiegi kosmetyczne":D ale dam sobie czas nie pali sie, i mam nadzieje ze uda mi sie go zblizyc jak najbardziej do oryginalu z ta mysla go kupilem.
- Ursus c-325
Pamiętaj, żeby się później tutaj pochwalić efektami 
Zatem powodzenia życzę.

Zatem powodzenia życzę.
Ciekawe są nie tylko te obciążniki na tylnym lewym kole, ale także półoś.To koło jest mocowane za pomocą nakrętki, czy mnie wzrok myli?
- URSUS c 328
Mocowanie siedzenia do ciągnika widać że jest nieorginalne.
- Ursus c-325
Masz rację Wiesiek. Ciekawa sprawa...
Wiesiek napisał/a:
Ciekawe są nie tylko te obciążniki na tylnym lewym kole, ale także półoś.To koło jest mocowane za pomocą nakrętki, czy mnie wzrok myli?
brawo Wiesiek, bystre oko masz to prawda ze lewa polos ma taka nakretke ale prawa juz nie ma nakretki. widze ze nawet najmniejszcze szczegoly nie umkna twojej uwadze. pozdrawiam.
Dzieki ~pazur! Nie zapominaj, że C325 to mój flagowy pojazd. hehe Na jego temat mógłbym "doktorat napisać" - jak to się popularnie mówi. Wiesz, w naszym gospodarstwie ta maszyna była ponad 40lat. Remont też przeprowadziłem własnoręcznie, co również dużo mnie nauczyło.
Wracając do tematu, ten traktorek posiada jeszcze kilka nieoryginalnych części, ale najbardziej zastanawia mnie ten uchwyt mocowany na sworzniu osi przedniej. Do czego to służyło? Może właściciel nam podpowie?
Wracając do tematu, ten traktorek posiada jeszcze kilka nieoryginalnych części, ale najbardziej zastanawia mnie ten uchwyt mocowany na sworzniu osi przedniej. Do czego to służyło? Może właściciel nam podpowie?
nie mam pojecia do czego to mogło sluzyc i czy to wogule jest oryginalna czesc, bylo tam to nie odkrecam tego. ps. wiesiek moze wiesz przypadkiem kto ma na sprzedaz oryginalna kompletna deske rozdzielcza do tego ciagnika bo mam dorobiona na wzor oryginalu ale to nigdy nie bedzie to co powinno tam byc. moze masz gdzies jakies namiary to bardzo bylbym wdzieczny.
Wrzuć fotkę jakie masz te zegary.Rozglądnę się Teraz akuratnie dużo jeżdzę w poszukiwaniu części. Może coś wpadnie mi w oko.
takie cos dorobilem ale jak juz wspomnialem kolo oryginalu to nawet nie lezalo:lol:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c36 ... f6560.html
jedno jedyne co mnie cieszy z tego pulpitu to perfekcyjne wskazania na wskaznikach oleju i wody to mi sie udalo.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c36 ... f6560.html
jedno jedyne co mnie cieszy z tego pulpitu to perfekcyjne wskazania na wskaznikach oleju i wody to mi sie udalo.
- Ursus c-325
Ładna jest :yes: . Jak to mówią "z braku laku dobry kit". Jak nie znajdziesz oryginalnej to ta też będzie nieźle wyglądać.
ursus c-325 Z SILNIKIEM OD C-330 jak on to przerobił http://www.allegro.pl/item978721310_urs ... c_328.html
- URSUS c 328
Normalnie. Zamiast silnika od c 325 wstawił silnik od c 330.
no tak ale słyszałem że przednia oś jest inna i blok silnika dłuższy i końcówki drążków kierowniczych trzeba przerabiać więc chyba nie jest tak że jeden silnik wyjmujesz i drugi bez przeróbek pasuje a pisze dlatego że interesuje mnie właśnie taka przekładka silnika i chciałbym wiedzieć na 100% jak to naprawdę jest od osoby która to robiła a nie tylko słyszała , dziękuje za konkretne informacje
- URSUS c 328
W moim c 330 też kiedyś był silnik od c 325 i montowałem bez przeróbek.
Piszę tu, bo nie będe zakładał dwóch tych samych tematów.
A więc tak-KOLEDZY POMOCY! czy ma ktoś z Was Instrukcję Obsługi do C-325 (ale dla późniejszej wersji C-325, bo ciągnik jest z roku 1962)w formacie PDF lub na sprzedaż? Mam taką w PDF-e, ale jest mało czytelna.
A więc tak-KOLEDZY POMOCY! czy ma ktoś z Was Instrukcję Obsługi do C-325 (ale dla późniejszej wersji C-325, bo ciągnik jest z roku 1962)w formacie PDF lub na sprzedaż? Mam taką w PDF-e, ale jest mało czytelna.
Facebook. old URSUS tractor
- Ursus c-325
Na stronie Instrukcja.pl jest instrukcja z 1962.
No właśnie tą instrukcje mam i niektóre strony są niezbyt czytelne.
Szkoda, że są to tylko zdjęcia :rol: , a nie skan :yes:
No nic może ktoś inny się jeszcze odezwie...
Ps. Dzięki
Szkoda, że są to tylko zdjęcia :rol: , a nie skan :yes:
No nic może ktoś inny się jeszcze odezwie...
Ps. Dzięki
Facebook. old URSUS tractor