ursus C 325

Wszystko o naszych Ursusach
Awatar użytkownika
pazur

RE: ursus C 325

Post autor: pazur »

pazur napisał/a:
dzieki:)
a odnosnie maski to jestem w stu procentach przekonany ze jest oryginalna poniewaz ma osobna klapke do wlewania wody(nawet sprezyna w niej jest), ma otwory do klamek w okolicy zbiornika po obu stronach (niestety nie mam klamek) i co najwazniejsze ma zaspawane oryginalne otwory pod lampy u gory na wysokosci znaczka ursus takie duze" jajka "(widac to od wewnatrz maski ) na zewnatrz nie widac bo szpachlowane, oraz brak specjalnego odsadzenia jakie miały maski od 328 w okolicy sprezarki. ale jak juz wczesniej napisalem, po trupach pojde i znajde oryginalne lampy i zaloze je tam gdzie dawniej zalozyl je ursus:) pozdrawiam

no i udało sie :D minąl dokładnie rok poszukiwań i mam przednie lampy no i co najważniejsze, zamontowane w miejscu gdzie kiedyś były. Jeszcze bardziej dodały uroku ursuskowi radosc jest nie do opisania.:D
Awatar użytkownika
Ursus c-325

Post autor: Ursus c-325 »

Kolego ~pazur - bardzo nalegam na porządną sesję zdjęciową Twojego C-325 :p
Awatar użytkownika
pazur

witam Cię kolego. już chyba cześniej gdzieś pisałem że narazie nie chce wstawiać fotek bo dużo mu jeszcze brakuje do oryginalnego wyglądu a pozatym moj ciągniczek nie ma tyle szcześcia co inne na retrotraktorze bo niestety jeszcze troszkę pracuje przy pracach polowych ale pilnuje aby sie nie zakatował na "śmierć" :) wiec do cięzkich i brudnych prac jest jego 24 lata młodszy nastepca ursus c 330 a po zatym w przyszłym roku bede go z kolegą całego lakierował i wtedy wrzuce tu jakieś fotki bo w tej chwili błotniki i maska nadaje sie do lekkiego remontu. pomalowałem go zwykłą farbą tylko po to aby miał jednolity kolor. tak wiec musisz kolego poczekac do przyszłego roku. obiecuje ze wrzuce tutaj mojego traktorka. i tak sobie mysle zeby tutaj umieścić jakieś fotki to musi to być igiełka:D bo dopiero wtedy miło sie je ogląda.
Awatar użytkownika
Ursus c-325

Fajnie jest też porównywać jak się zmieniał. Ja bym jednak nalegał na kilka fotek *rofl* Myślę, że nie tylko ja.
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

A ten Ursus na ikonce to Twój czy z netu?
Awatar użytkownika
pazur

na ikonce to mój ciągnik a z fotkami tu na forum to jeszcze dam sobie czas. pozdrawiam.
Ursus c-325 napisał/a:
Kolego ~pazur - bardzo nalegam na porządną sesję zdjęciową Twojego C-325 :p

kolego Ursus c-325 też posiadasz taki ciągnik, skoro tak nalegasz o fotki mojego?
Awatar użytkownika
Ursus c-325

Niestety nie posiadam. Może kiedyś...
Nalegam na fotki Twojego, ponieważ po awatarku widzę, że już byłoby co podziwiać. Poza tym mam jakiś dziwny sentyment do tego modelu. I jak każdy na tym forum lubię patrzeć jak ze zniszczonego pojazdu powoli wyłania się piękny traktor jak spod igły.
Awatar użytkownika
pazur

no tak ale mojemu do przysłowiowej "igły " jeszcze sporo brakuje i nie ma co podziwiać ale dobra, wieczorem wrzuce jakies fotki, być moze ktoś jeszcze coś podpowie? ( np. jak cos powinno być w nim zrobione aby wyglądało jak kiedyś bo wiadomo ze każda informacja na temat wyglądu zewnetrznego jast niezwylke cenna dla wszystkich retrotraktorzystów :D) tylko załoze nowy temat bo ten wątek założył kolega werty85 a ja mu sie tak poprostu wciąłem. za co z góry przepraszam.
ODPOWIEDZ