Jedan znalazłem ciągnik zetor 50 w dobrym stanie ale koło poznania, a z tamtąd to mógłbym chyba na przejał jechać albo poczekać na pielgrzymi

właśnie z tym jest problem. W wypożyczalniach nie ma możliwości wypożyczenia samochodu na prawo jazdy kat. c, bynajmnije u mnie w Częstochowie, twierdzą, że jest dużo problemów papierkowych z wypożyczeniem tego...Ursus napisał/a:
Najprościej pożyczyć jakąś ciężarówkę - nawet Stara z burtami i załadować, tatę za kierownicę i heja![]()
Bolszewik ma rację. W niektórych firmach spedycyjnych jak nie mają na danej trasie towaru to naprawdę lecą po kosztach bo to i tak lepiej niż jechać za darmo. Podzwoń do kilku firm, najlepiej z Twojej okolicy - żeby mieli Ciebie w pamięci - jak trafi im się taka sytuacja to na pewno się odezwą. Mam w pracy do czynienia ze spedytorami i na prawdę często można ostro negocjować ceny.Bolszewik napisał/a:
Popytaj w firmach transportowych o "puste przebiegi".
Opolskiedrax napisał/a:
a z kąd jesteś ? dzwoniłem do paru wypożyczalni i mieli max 1.8 t ładowności, a jak wtedy to wygląda prawnie jeśli laweta ma 3 t max ładowności i samochód ma tyle uciągu, ale wtedy dajmyna tozestaw waży 5.5 t, jak to wtedy wygląa prawnei gdy np wezmą Cie na wage ?
Normalnie wygląda, pod warunkiem że ktoś ma B+E. 3,5T samochód plus przyczepa o masie samochodudrax napisał/a:
a jak wtedy to wygląda prawnie jeśli laweta ma 3 t max ładowności i samochód ma tyle uciągu, ale wtedy dajmyna tozestaw waży 5.5 t, jak to wtedy wygląa prawnei gdy np wezmą Cie na wage ?