Jestem w posiadaniu dwoch dokumentow.
Sa to zaswiadczenia o wykresleniu pojazdu z ewidencji ursusa c-45 (oryginalny od mojego ciagnika)
oraz ursusa c-451.Jesli dobrze pamietam to z lat 1965(sprawdze jak bede w domu)
czy moze mi Ktos wyjasnic czy taki dokument stanowi podstawe do powtornej rejestracji?
Mam na mysli ,,normalne tablice,, tzn wspolczesnie wydawane.
Kolejne pytanie:czy ursus c-45 (oczywiscie sprawne hamulce,swiatla)spelnialby warunki dopuszczenia do ruchu?
Zaswiadczenie o wykresleniu z ewidencji c-45
RE: Zaswiadczenie o wykresleniu z ewidencji c-45
W tym roku nad morzem widziałem nie tylko c-45,ale i inne cuda współcześnie zarejestrowane,także problemów nie ma
RE: Zaswiadczenie o wykresleniu z ewidencji c-45
Dowiedziałem się kiedyś, że jeśli ma się dowód rej. z wbitym "Wykreślono z ewidencji" lub "Wycofano z ruchu" to można zarejestrować ponownie. Jeśli jest tam pieczątka "Zezłomowano" - nie można.
Nie wiem jak to jest z samym zaświadczeniem.
Czytałem ostatnio, że ponoć weszło lub ma wejść przepis, który umożliwi rejestracje jako zabytek ale na białe blachy. Koszt to ok 300 zł.
Wada taka, że trzeba opłacać OC i robić przeglądy co rok, a plus taki, że nie trzeba latać po konserwatorach i wyrabiać białych kart za 1000 zł.
Odnośnie dopuszczenia... słyszałem, że pojazdy podlegają przepisom z lat ich produkcji (hałas, spaliny itd) wyjątkiem są światła, także kierunkowskazy.
Nie wiem jak to jest z samym zaświadczeniem.
Czytałem ostatnio, że ponoć weszło lub ma wejść przepis, który umożliwi rejestracje jako zabytek ale na białe blachy. Koszt to ok 300 zł.
Wada taka, że trzeba opłacać OC i robić przeglądy co rok, a plus taki, że nie trzeba latać po konserwatorach i wyrabiać białych kart za 1000 zł.
Odnośnie dopuszczenia... słyszałem, że pojazdy podlegają przepisom z lat ich produkcji (hałas, spaliny itd) wyjątkiem są światła, także kierunkowskazy.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...