Uszczelka pod głowicę do ursusa c-325

Wszystko o naszych Ursusach
Awatar użytkownika
Deleted_User

Uszczelka pod głowicę do ursusa c-325

Post autor: Deleted_User »

Witam
Moja rodzina od wielu lat jest posiadaczem wspaniałego traktora c-325 mój dziadziu bardzo dbał o dobry stan tego ciągnika, gdyż był jego oczkiem w głowie. Dziś dziadzia już nie ma a ciągnik wymaga remontu niestety nie potrafię nigdzie znaleźć uszczelki pod głowice do tego modelu. Czy można ja jakoś zrobić lub zastosować z innego modelu czy może ktoś wie gdzie można taka kupić. Bardzo proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

RE: Uszczelka pod głowicę do ursusa c-325

Post autor: Jacek ze Skansena »

Dan pan wymontuj ją aby nie uszkodzić i daj dorobić. Jeśli jednak nie uda się w całości wyjąć to wyczyść głowicę i daj dorobić na podstawie głowicy. Są takie firmy i nie kosztuje to wiele.
Awatar użytkownika
Deleted_User

Spróbuj tutaj ---->http://www.ajust.pl/

Mają ten typ ciągnika w katalogu i można zamówić przez internet, ceny niewysokie. Nie sprawdzałem, czy jest uszczelka, bo trzeba podać jeszcze coś tam..., typ silnika czy jakoś tak...:)
Awatar użytkownika
Deleted_User

Dziękuje wam bardzo za szybką pomoc pierwsze spróbuje skontaktować się z firma Adjust jeśli nie będą mieli to byłbym wdzięczny o jakieś namiary na firmę dorabiająca uszczelki.:D
Awatar użytkownika
Deleted_User

Danpan, na stronie głównej ADJUSTa, kliknij na dole, po lewej ---> "Uszczelki na zamówienie", i poczytaj tekst obok.
Tam dość dokładnie opisują procedurę zamawiania uszczelek wg. wzoru i podają orientacyjne koszty całkowite ( z wysyłką).
Awatar użytkownika
Deleted_User

Rzeczywiście nie zauważyłem :rol: jutro się będę z nimi kontaktował, jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc
ODPOWIEDZ