Remont-URSUS C-325
RE: Remont-URSUS C-325
No czekamy z utęsknieniem.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
No nareszcie jakieś fotki, bo już ich brakowało na RT. A co do maski to co to jest dla Ciebie
.
Pokazałbyś jakieś fotki całości, żebyśmy mogli zobaczyć, na jakim etapie jest remont.

Pokazałbyś jakieś fotki całości, żebyśmy mogli zobaczyć, na jakim etapie jest remont.
Facebook. old URSUS tractor
To masz dwa zbiorniki?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Gdzieś wcześniej ~damber pisał, że będzie wymieniał bak, tylko teraz który będzie zamontowany na ciągniku (mniemam, że ten pomalowany)?
no no, widze prace znowu ruszyły, bak sam robiłeś czy dorwałeś nowy?
Bo tak patrzyłem i się zastanawiałem czy to dwa zbiorniki, czy foto montaż przedstawiający stan przed i po malowaniu czy może zbiornik ma jaszcze jakąś pokrywę dodatkową he hekrzmaz7 napisał/a:
Gdzieś wcześniej ~damber pisał, że będzie wymieniał bak, tylko teraz który będzie zamontowany na ciągniku (mniemam, że ten pomalowany)?

Już wyjaśniam.
Ten z prawej to bak z mojego ciapka, a ten pomalowany będzie zamontowany. Niestety bak nie jest nowy, ale przeleżał prawie 30 lat nie używany - dlaczego nie wiem. Mój bak był już na tyle zniszczony, że postanowiłem go wymienić.
Bak jest po lekkiej modernizacji tz. deska rozdzielcza od spodu będzie zamknięta, aby nie wystawały przewody z instalacji elektrycznej i bak nie posiada uchwytów po bokach do zamykania maski.
I kolejne foto z renowacji maski.

Ten z prawej to bak z mojego ciapka, a ten pomalowany będzie zamontowany. Niestety bak nie jest nowy, ale przeleżał prawie 30 lat nie używany - dlaczego nie wiem. Mój bak był już na tyle zniszczony, że postanowiłem go wymienić.
Bak jest po lekkiej modernizacji tz. deska rozdzielcza od spodu będzie zamknięta, aby nie wystawały przewody z instalacji elektrycznej i bak nie posiada uchwytów po bokach do zamykania maski.
I kolejne foto z renowacji maski.

Ale pięknie wyszła Ci ta maska damber dopracowana w najmniejszych szczegółach. Jak skończysz cały ciągnik to będzie na co popatrzeć 

- Rolnik122894
Wdzie, że prace idą pełną parą.Oby tak dalej. Instalacje zakładasz od c-330? Jeśli chcesz schemat do C-328 to mogę Ci pomóc.
Tak inst. od C-330, ale z prądnicą
Schemat mam od 28.
Przed kupnem instalacji przeglądałem wszystkie schematy tz. od 25, 28 i 30-ki i wyszło na to, że najlepszym rozwiązaniem dla mnie jest kupno inst od C-330 niż robienie od podstaw nowej.
Czy ktoś może mi powiedzieć do czego służył ten oto element:

Dodam, że jest to wkręcone w obudowe sprzęgła od przodu z prawej strony silnika.

Przed kupnem instalacji przeglądałem wszystkie schematy tz. od 25, 28 i 30-ki i wyszło na to, że najlepszym rozwiązaniem dla mnie jest kupno inst od C-330 niż robienie od podstaw nowej.
Czy ktoś może mi powiedzieć do czego służył ten oto element:

Dodam, że jest to wkręcone w obudowe sprzęgła od przodu z prawej strony silnika.
A jakie to ma wymiary?
Służy to to do ustawiania początku wtrysku. Wykrecasz z obudowy, obracasz i wkładasz do otworu z którego wykręciłeś,krecąc korbą w momęcie kiedy wpadnie ten bolec do otworu w kole zamachowym to w rurce wkreconej zamiast przewodu wtryskowego powinna drgnąć ropa. Nastepnie dla potwierdzenia powinien też wpaść do otworu odpowiadajacego wtryskowi na drugi cylinder.
http://www.motomaniacy.com/viewtopic.php?t=10779
http://www.motomaniacy.com/viewtopic.php?t=10779
Dzięki Roman 
Tego sie nie spodziewałem, że ten kołek pełni tak ważną funkcje.

Tego sie nie spodziewałem, że ten kołek pełni tak ważną funkcje.
Tak podejrzewałem, ale jakoś nie mogłem sobie wyobrazić miejsca jego wkręcenia 

- Rolnik122894
Aha czyli instalacja od C-330. A prądnica P20c czy P4c? W moim ciapku niestety jest założona od C-330 P20c*no*
Damber dodał byś jakieś nowe fotki, bo widzę ze coś prace chyba staneły