Remont-URSUS C-325
RE: Remont-URSUS C-325
ja swoje blachy już wstępnie wyczyściłem, wspawanie nowych elementów oraz zaspawanie dziur nie stanowi problemu ale usunięcie wgnieceń to z pewnością będzie trudna sprawa dlatego jestem pod wrażeniem efektów Twojej pracy
Zetor 25A, Ursus C- 385, Dniepr 650, Ładowacz UNHZ 500, Pług PZ1, Piła spalinowa Drużba, Snopowiązałka, Suzuki Intruder VLR 1800, Honda PC800
ja mam taki maly patencik na stara farbe,mocze szmate w rozpuszczalniku i klade na elemet,nakrywam folia ,lub owijam (male elemety np lamy) po 24 h ladnie schodzi szpachelko czy szczotko druciano ,czy drewienkiem np ze zlamanej metrowki. wtedy u bez kuzu i walki z fleksem.jak naucze sie zdjecia wstawiac to sie przekonacie. pozdrawiam wszyskich .
Chetnie czytam ten temat , własnie ten, ale mam jedno zastrzeżenie, na 490 twoich wpisów, zdjęć jak na lekarstwo!!!! Wiesz sam sam , że fotki są najważniejsze. Czymś trzeba się wykazać.....
też myslałem o podobnej metodzie ale blachy są tak nierówne że zostawało wiele miejsc niewyczyszczonych
Zetor 25A, Ursus C- 385, Dniepr 650, Ładowacz UNHZ 500, Pług PZ1, Piła spalinowa Drużba, Snopowiązałka, Suzuki Intruder VLR 1800, Honda PC800
Wiem, wiem - dlatego też dodałem dzisiaj filmikWiesiek napisał/a:
Chetnie czytam ten temat , własnie ten, ale mam jedno zastrzeżenie, na 490 twoich wpisów, zdjęć jak na lekarstwo!!!! Wiesz sam sam , że fotki są najważniejsze. Czymś trzeba się wykazać.....
http://youtu.be/xVxomzeuLOc zrobiony z fotek.
Postanawiam się poprawić i wiecej... - fotek dodawać w przyszłym roku

Mam jeszcze pare fotek jak np. ta

ale to już są takie dodatki do ciapka, które nie wszystkich interesują.
Dziś dorobiłem mocowanie śruby rzymskiej do zaczepu.

A tu jako zaczep polowy.

Facebook. old URSUS tractor
- chrapek3011
To tak jak u mnie z tymi dodatkami.Ale zaczep Ci ~damber jednak iście Hot-Rod-owy wyszedł.Podoba mi się.To dopiero będzie kulturny ciapek.
Mógł bym zapinać maszyny do belki polowej, bo mam zastrzały, ale nie chce znowu mieć rozklekotanego podnośnika, bo to jednak jest obciążenie tego układu.
Oryginalny zaczep, przystawka i zastrzały to będzie bardziej na pokaz, a ten dorabiany będzie do użytku codziennego.
Oryginalny zaczep, przystawka i zastrzały to będzie bardziej na pokaz, a ten dorabiany będzie do użytku codziennego.
- chrapek3011
Wiadoma sprawa.Jak ma pracować to niech pracuje lepiej jak fabryczny.
Z pewnością będzie bardziej praktyczny.
Z kosiarką rotacyjną był zawsze problem jak nie było przystawki, bo podczas podnoszenia wałek blokował o hak oryginalnego zaczepu.
Teraz nie będzie już tego problemu.
Z kosiarką rotacyjną był zawsze problem jak nie było przystawki, bo podczas podnoszenia wałek blokował o hak oryginalnego zaczepu.
Teraz nie będzie już tego problemu.
- Rolnik122894
~Damber mam tak samo i to nie tylko z rotacyjną bo z taśmówką również. Chwila nieuwagi i obudowa wałka do wymiany, o wałku nie wspomniając...
- bartoxc330
Wielki szacun damber za ten remont,lepszego nie widziałem.Fajny zaczep*sarcasm*,czekam na część 2:D:D:D Ten zaczep jest na 8 śrubach:?
- Rolnik122894
Jak na moje oko to na 8. 4 od zaczepu górnego i 4 od przystawki.

Dzięki.bartoxc330 napisał/a:
Wielki szacun damber za ten remont,lepszego nie widziałem.Fajny zaczep*sarcasm*,czekam na część 2:D:D:D Ten zaczep jest na 8 śrubach:?
To był mój pierwszy film jaki zrobiłem

Tak jak już Rolnik napisał zaczep jest na 8 śrubach. Cztery M16 i cztery M12.
- bartoxc330
Ten zaczep jest z blachy 10-ątki:? Kiedy część 2
Tak, sam zaczep jest z blachy 10mm. Jedynie mocowanie samego haka jest z blachy 40mm plus przyspawana tuleja 20mm czyli w sumie 60mm. Płyta nośna jest zrobiona z kształtownika o przekroju podobnym do litery "H" tzw. hebalk o wym. 230mm x 230mm.
Część 2 dopiero na wiosne *yes*
Część 2 dopiero na wiosne *yes*
- bartoxc330
Jak tam prace nad ursuskiem:?
Powoli - po tym wolnym, to człowiek jakiś bardzo powolny
:D:D
Dokończyłem osłone WOM-u do przystawki pasowej i ławeczke na błotnik poprawiłem, a no i zmieniłen zatrzask bolca w tym dodatkowym zaczepie. Ten fabryczny jakoś tempo chodził. Teraz ładnie zaskakuje.

Dokończyłem osłone WOM-u do przystawki pasowej i ławeczke na błotnik poprawiłem, a no i zmieniłen zatrzask bolca w tym dodatkowym zaczepie. Ten fabryczny jakoś tempo chodził. Teraz ładnie zaskakuje.
masz może jakiś znaczek na sprzedaż?, to jedyny element jakiego brakuje mojemu c - 328 do całkowitej oryginalności *hmm*
Mam jeszcze jeden, ale niestety nie na sprzedaż. Na allegro ostatnio były chyba 2 czy 3. A masz dekielek kierownicy z logo URSUS?
Szkoda, a no właśnie dekielka też nie mam, możesz zobaczyć mojego ursusa bo wrzucałem fotki na forumdamber napisał/a:
Mam jeszcze jeden, ale niestety nie na sprzedaż. Na allegro ostatnio były chyba 2 czy 3. A masz dekielek kierownicy z logo URSUS?