Remont-URSUS C-325
RE: Remont-URSUS C-325
Jacek ze starej instalacji dużo nie zostało. Kupiłem nową instalacje do C-330, ale nie będę jej zakładał, bo się plan zmienił i będę robił po swojemu. Chodzi o to, aby na ciągniku kable nie były widoczne, bo nie lubię plątaniny i zwisających kabelków.
Facebook. old URSUS tractor
Ja też miałem kupić instalację, ale wolę zrobić sam od podstaw. Nie trzeba będzie dosztukowywać kabli pod montaż na przykład alternatora.
A u mnie alternator to tylko część modernizacji elektryki.
A u mnie alternator to tylko część modernizacji elektryki.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Ja musiałem odratować instalację choć to nieoplacalne, ale za to wszystko zostało po staremu. Prądnica, bezpieczniki, zegary, wszystko na śrubki. I tak bym takiej nowej nie dostał.
Damber własnoręcznie instalację też ukręcisz. Ja tak kiedyś zbudowałem instalację do Nyski.
Damber własnoręcznie instalację też ukręcisz. Ja tak kiedyś zbudowałem instalację do Nyski.
- chrapek3011
Ja lubię robić instalacje od podstaw.Jeśli ma być to oryginał,robię z zachowaniem danych przekrojów i kolorów przewodów.Jestem w stanie wykonać każdą do zabytka.Końcówki,rurki,uchwyty....nie ma problemu.
A u mnie jest odwrotnie. Tylko jak muszę to zrobię, a tak to z daleka od kabli...
Muszę zrobić po swojemu, aby później mieć wygodę jak będę musiał rozpołowić ciągnik, to żeby znowu nie demontować połowy instalacji będzie dzielona w kilku miejscach.
Muszę zrobić po swojemu, aby później mieć wygodę jak będę musiał rozpołowić ciągnik, to żeby znowu nie demontować połowy instalacji będzie dzielona w kilku miejscach.
- chrapek3011
Do takiego celu najlepiej wykorzystać kostki konektorowe wielokrotne(żeńskie-męskie).
Slawek ja jestem elektrykiem, ale w przypadku tych nowoczesnych instalacji, światłowody i wiązki sygnałowe wielokanałowe mam problemy. Jak jeszcze takie coś po wypadku jest przycięte to niezłe jaja wychodzą. Albo ktoś tak pogrzebie że komputer się nie łączy. Kolega kupił Neew Hollanda i tylko gwarancja się skończyła, to wyświetlacz kamery szlak trafił od wibracji i dzisiaj się okazało że poziomu paliwa też już nie pokazuje. Akurat mi towar dostarcza, to będę obserwował co z tym traktorem za 170 tysięcy będzie się dalej działo.
Elektronika w maszynach rolniczych żal.*bye* Sterowanie mechaniczne podzespołami może być wygodne i BEZAWARYJNE.*tup*
- Grzegorz02
Im więcej elektroniki tym większy problem i chudszy portfel!
- klusek-rolnik
Coś pięknego. Aż żal go do jakiejkolwiek pracy zapędzać
No pięknie, powoli nabiera kształtów
Jestem pod wielkim wrażeniem.

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Oj, grubo, grubo...
Już niedługo koniec remontu? Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z pracy
Już niedługo koniec remontu? Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z pracy

Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
Dumny i troche zarozumiały ten ciapek..... swietny jest.
- klusek-rolnik
Piękności. Kawał dobrej roboty! Tylko pozazdrościć. *annoy*
- Ursus c-325
Dech zapiera
A najbardziej mnie cieszy, że będzie to pierwsza przejściówka na RT 

Powoli zbliżam się do końca remontu. Jak na razie wszystko idzie po mojej myśli. Z wyglądu też zaczyna być taki jak go sobie wyobrażałem. Ciapek nabrał trochę innej "postawy", że się tak wyrażę
Nie jest już taki "przestraszony" jak przed remontem, bo takie stwarzał wrażenie
Z takich większych prac, to jeszcze budka została do dokończenia. Jak zrobię 3 część filmu o remoncie, to będzie wszystko pokazane co i jak zostało zrobione.

Damber piękna robota tak trzymaj traktor marzenie czekam na finał:p
Pozdro.Przemo
Pozdro.Przemo