Muran001 napisał/a:
Do czego służy dodatkowa wajcha od rozdzielacza?
Jeden z ciekawszych Ursusów C-325, jaki widziałem

Dzięki
A ta mała wajcha służy do przełączania podnośnik - wyjście zewnętrzne np. do kipra.
Działa to w ten sposób, że jeśli wajcha jest na dole (tak jak na fotce), to oryginalnym rozdzielaczem steruję podnośnikiem, tak jak to było fabrycznie. Przestawiając małą wajchę do góry mogę oryginalnym rozdzielaczem sterować wyjściem zewnętrznym z tym, że na wyjściu mam wszystkie opcje podnośnika, czyli: Podnoszenie - Stop - Opuszczanie - Dociążanie.
bossmann napisał/a:
W koncu. ... jest jakis koniec modernizacji. Moze swoje ciapki pokonczymy z tym obiecujacym zapewnieniem.*stress*
Ps. Swietna robota.
Oby Bossmann oby...
Mam nadzieję, że już więcej zwariowanych pomysłów nie wpadnie mi do głowy
Dzięki *tup*
bartoxc330 napisał/a:
Wiem że pewnie to już pisałem ale na po prostu (szczęka opada) ten rozdzielacz to epicki jest*music* Pozdro*tup*
Tak to jest, jak chce się trochę wygody. Jak by nie pług śnieżny, to jakoś bym przebolał brak wyjścia.
Dzięki. Pozdro *tup*
No i jest, jest wyjście hydrauliczne
W sumie zajęło mi to aż dwa tygodnie!
Do przykręcenia zostało gniazdo elektryczne, ale to już w przyszłym tygodniu ...
Teraz trzeba sobie zrobić grilla i wypić jakieś piwko *tup*
Rozdzielacz po testach i jest dobrze, a nawet bardzo dobrze, bo działa poprawnie i jest wszystko szczelne.
Jedynie szpeci ta tania gałka, którą w najbliższym czasie wymienię
... a bym zapomniał jeszcze o tabliczkach. Teraz muszą być dwie opisowe zasadę działania

Facebook. old URSUS tractor