Remont-URSUS C-325
RE: Remont-URSUS C-325
Zauwazylem *eek* cos czego bym sie niespodziewal, mankament jak nic.....*eek* a myslalem ze ...... ok do rzeczy, mianowocie galka od podnosnika jest matowa a reszta blyszczaca.
Racja Boss i why masz wygięty a nie prosty, podest pod pedałem wł. blokady kół?.Zauwazylem eek cos czego bym sie niespodziewal, mankament jak nic.....eek a myslalem ze ...... ok do rzeczy, mianowocie galka od podnosnika jest matowa a reszta blyszczaca.
O co chodzi z tym "why", bo nie rozumiem? *rolleyes*ziomas1233 napisał/a:
i why masz wygięty a nie prosty, podest pod pedałem wł. blokady kół?.
Facebook. old URSUS tractor
- jarekstryszawa
- Kontakt:
To takie anglosaskie "dlaczego"? 

- bartoxc330
Jesteś w Polsce więc pisz ku**a po polsku za przeproszeniem*saycheese*ziomas1233 napisał/a:
Racja Boss i why masz wygięty a nie prosty, podest pod pedałem wł. blokady kół?.
A tam czepiacie się takich szczegółów i tak ten Ursus C-325 jest najbardziej odpicowanym i zajefajnie udoskonalonym ciapkiem na świecie
żeby dorównać koledze damber to trzeba wejść na bardzo wysoki poziom*yes*
Kolego damber mógł byś coś oczyścić skrzyneczkę bo mam prywatne pytanie do Ciebie
Pozdro*tup*
-
co to jest to why
Kto sie czepia?*zipit* nie ma do czego , poprostu jest idealny, a z przekory i dla humoru mozna sie do matowej galki przyczepic.. forma zartu takiego....m*saycheese*
Ja tam nie mam nic przeciwko jakimś słówkom anglojęzycznym, bo sam czasami tak piszę, ale ciągle nie wiem co mam wygięte, a nie proste
Myślałem, że to "why" to chodziło o jakąś wajchę (dźwignię) 
O gałce pisałem już wcześniej, że nie pasuje do całości, a żarcik Bossmann'a zrozumiałem
Bartoxc330 PW opróżnione. Pozdro *tup*

O gałce pisałem już wcześniej, że nie pasuje do całości, a żarcik Bossmann'a zrozumiałem

Bartoxc330 PW opróżnione. Pozdro *tup*
-
porównywałem twoje zdjęcie z moim c325 i nie zauważyłem aby w tym miejscu coś było nie tak oprucz tego że twój to perfekcior*sarcasm*
- Pawelc-328-
Pisane szyfremziomas1233 napisał/a:
Racja Boss i why masz wygięty a nie prosty, podest pod pedałem wł. blokady kół?.

Koledze pewnie chodziło o podest, bo c-330 mają kanciaste i pewnie sądził, że ten jest wygięty. Ale to oryginalne podesty c-325, które mają inny kształt i są mniejsze od tych z c-330, bo nie łączą się z błotnikami.
Damber ten rozdzielacz jest zajebisty! Widzę nawet plomby są!
He... faktycznie mogło chodzić o podesty - o tym nie pomyślałem 
Dzięki
Plombę założyłem, bo fabrycznie była w tym miejscu, to niech tam jest. Niby taka pierdółka, ale jakoś lepiej to wygląda
Zaczynam się poważnie zastanawiać nad montażem przednich błotników przy ciapku, bo powoli tracę cierpliwość. Trochę deszczu i tylne błotniki z wierzchu całe w błocie...

Dzięki

Plombę założyłem, bo fabrycznie była w tym miejscu, to niech tam jest. Niby taka pierdółka, ale jakoś lepiej to wygląda

Zaczynam się poważnie zastanawiać nad montażem przednich błotników przy ciapku, bo powoli tracę cierpliwość. Trochę deszczu i tylne błotniki z wierzchu całe w błocie...

- bartoxc330
Kolego a mógł byś zrobić zdjęcie skręconych w którąś stronę przednich kuł na ful bo chciał bym wiedzieć jaki masz odstęp opony od (stabilizatora osi;)
Pozdrawiam*tup*
Pozdrawiam*tup*
Nie ma sprawy, jutro się zrobi, ale już teraz mogę Ci powiedzieć, że odstęp opony od stabilizatora to jest tak w granicach 15 - 25 mm. Przed remontem opona (łysa) tarła o stabilizator, dopiero jak wymieniłem tulejki i osie zwrotnic przestało obcierać.

- przemekcypry
a filtr hydrauliki
Z filtrem dałem sobie spokój, bo ten co chciałem zamontować w misce miał za mały przepływ, a zewnętrzny za bardzo by się rzucał w oczy. Tak więc filtra nie ma.
Kolega Wiesiek zmienił ostatnio reflektory w URSUS'ku, a ja założyłem w KOŃCU! szperacz...

Zmieniłem w nim szkło na starego typu (Ci co śledzą temat od początku wiedzą o co chodzi), bo te co miało być za bardzo rzucało się w oczy. Po prostu za nowoczesne było...

Jak widać ramkę trzeba teraz zmienić, bo była dopasowana do tego nowego szkła. I tak ma być z nierdzewki, to tragedii nie ma *sarcasm*
Lustro zostało nowego typu, tak więc mam na szperaczu trzy pozycje mocy światła...

I 65W...

Aaa.... i bym zapomniał. Dorobiłem jeszcze raz śrubki do mocowania szperacza z nierdzewki, ale tym razem nie na klucz jak to było oryginalnie, ale na płaski śrubokręt i bardziej mi się to podoba. Pozdro dla kolegi Bossmann'a, bo to jego pomysł był *tup*
Kolega Wiesiek zmienił ostatnio reflektory w URSUS'ku, a ja założyłem w KOŃCU! szperacz...

Zmieniłem w nim szkło na starego typu (Ci co śledzą temat od początku wiedzą o co chodzi), bo te co miało być za bardzo rzucało się w oczy. Po prostu za nowoczesne było...

Jak widać ramkę trzeba teraz zmienić, bo była dopasowana do tego nowego szkła. I tak ma być z nierdzewki, to tragedii nie ma *sarcasm*
Lustro zostało nowego typu, tak więc mam na szperaczu trzy pozycje mocy światła...

I 65W...

Aaa.... i bym zapomniał. Dorobiłem jeszcze raz śrubki do mocowania szperacza z nierdzewki, ale tym razem nie na klucz jak to było oryginalnie, ale na płaski śrubokręt i bardziej mi się to podoba. Pozdro dla kolegi Bossmann'a, bo to jego pomysł był *tup*
*eek*Jak zwykle swietnie.*rolleyes*
Przy tylu ulepszeniach to nowe szkło to pikuś;)
Apropos srub szperacza, ja sugerowałem zrobic rowek na kanciatej zwykłej srubie, tak że jak klucz 14 -stka się zapodzieje, mozna 50-ciogroszowką dokrecić .... i ta okragła jest swietna ......ale moje sugestie szły w kierynku orginalnej ,plus rowek. Ja tak zrobie , tylko ten czas..... *tup*
__________________________________________________________________________________
U mnie sezon 2014 w polu zakończony. Ziemniaki wykopane, kartoflisko po-kultywatorowane, orka wykonana i żyto zasiane na "nawóz zielony" pod ziemniaki. Teraz znowu można podłubać przy ciapku. Do zrobienia na pewno będzie skasowanie luzu na przednim prawym kole - jest delikatny, ale zawsze to luz, którego nie powinno być. Pewnie, to po orce się stało, bo w końcu te koło dostaje po łożyskach jadąc w bruździe i do tego jeszcze pod kątem...
Nareszcie jest napis na masce:

Jeszcze "ciepły"
U mnie sezon 2014 w polu zakończony. Ziemniaki wykopane, kartoflisko po-kultywatorowane, orka wykonana i żyto zasiane na "nawóz zielony" pod ziemniaki. Teraz znowu można podłubać przy ciapku. Do zrobienia na pewno będzie skasowanie luzu na przednim prawym kole - jest delikatny, ale zawsze to luz, którego nie powinno być. Pewnie, to po orce się stało, bo w końcu te koło dostaje po łożyskach jadąc w bruździe i do tego jeszcze pod kątem...
Nareszcie jest napis na masce:

Jeszcze "ciepły"

Jak siatke na maske znajdziesz to daj znać tez bym chcial.