Witam w Nowym Roku i życzę wszystkim Retro-Traktorzystom zdrowia, szczęścia i spełnienia marzeń w 2016
Bartoxc330 - zdjęcia zrobię, a teraz może tylko tak na szybko opiszę schemat układu:
zbiornik z wodą - woda trafia do kolektora wydechowego, gdzie jest podgrzewana, a następnie wytworzona para trafia za pomocą węża do dyszy dozującej, która znajduje się między króćcem filtra powietrza, a kolektorem ssącym. W instalacji jest jeszcze zawór odcinający i wąż zwrotny pary do zbiornika.
Co do przednich błotników to miałem w planach zrobić takie krótkie jak w starych FENDT-ach, ale na razie odpuściłem, choć przydały by się, bo wyjeżdżając z błotnistego pola na drogę, to z przednich kół tak potrafi rzucać błotem, że oberwać można
Zaczepu używam tego nowego "uniwersalnego". Na co dzień jest wygodniejszy, a oryginalny jest zregenerowany i czeka na emeryturę ciapka - wtedy będzie zamontowany z powrotem.
ziomas1233 napisał/a:
Zdradze co nie co:
1. Mechanicznie z dołożeniem dodatkowej wajchy i i służącej później do gaszenia coś jak w 3p-kach czy mf-ach
2. Elektronicznie czyli to co najbardziej uwielbiam w wykorzystaniem e-gazu i silniczka krokowego
do tego sygnał z alternatora o obrotach wału korbowego i z automatycznym gaszeniem silnika, gdy ciśnienie oleju spadnie poniżej ustalonej z przegrzaniem:p
Ja będę właśnie kombinował na lince tak jak w 3p

Facebook. old URSUS tractor