Zestaw naprawczy zetor
Zestaw naprawczy zetor
Witam. Dobrałem sie troche do kasy i mam zamiar konczyć mojego bociana, potrzebuje zestawu naprawczego ( tłoki tuleje, pierscienie itd...) i tu mam pytanie bo na allegro sa 2 rodzaje ten za 335 i 190 zł.Oczywiscie cenowo bardziej mi pasuje za 190 ale nie wiem co o tym sadzić, czy to nie jest jakis "paździerz"?
Co mi na to poradzicie? może macie jakies inne dojscia do czesci?Pozdrawiam
Co mi na to poradzicie? może macie jakies inne dojscia do czesci?Pozdrawiam
RE: Zestaw naprawczy zetor
Ja mam ten za 190zł. i dobrze się spisuje.
- Jacek ze Skansena
Ten za 300 jest lepszy. Kup ten.
Ja również mam droższy, wydaje mi się, że będzie lepszy.
Polecam sklep DanRol z Ząbkowic, ewentualnie Traktor z Kalisza.
Polecam sklep DanRol z Ząbkowic, ewentualnie Traktor z Kalisza.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Ursus, czyżby sklep z Ząbkowic Śląskich?
Tak, mam części u siebie i z Ząbkowic Śląskich i z Kalisza i obydwa sklepy mogę polecać.olowaty napisał/a:
Ursus, czyżby sklep z Ząbkowic Śląskich?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
No dzieki wszystkim, kupuje ten czeski, na tym nie ma co oszczedzac, ale mam jeszcze jedno pytanko. W tym tyg mam zamiar kupić blok silnika od faceta i wlasnie nie jestem pewnien czy bedzie mi pasować. Wystarczy, że da mi te pokrywy, panewki? ... Chodzi mi żebym nie mial problemów z osiowością.
Z kolei słyszalem od faceta który remontuje te silniki, że jest duzo rodzaji tych silnikow, a okreslic je moge dopiero po rozebraniu.
Nie robiłem jeszcze w tych zetorach dlatego jestem zielony.
Prosiłbym o jakies rady odnosnie tego bloku. Pozdrawiam
Z kolei słyszalem od faceta który remontuje te silniki, że jest duzo rodzaji tych silnikow, a okreslic je moge dopiero po rozebraniu.
Nie robiłem jeszcze w tych zetorach dlatego jestem zielony.
Prosiłbym o jakies rady odnosnie tego bloku. Pozdrawiam
No bloków było kilka rodzajów, ale w Twoim wypadku w grę wchodzi chyba tylko jakiś nowszy silnik, z wyjściem na kompresor?
podstawą jest środkowa stopa panewki
ta musi być na 100% oryginalna od tego bloku - dorobić się da ale koszty i robota nieopłacalna
najchętniej gdy obie kapy boczne też będą od kompletu
ta musi być na 100% oryginalna od tego bloku - dorobić się da ale koszty i robota nieopłacalna
najchętniej gdy obie kapy boczne też będą od kompletu
No ten mój blok jest z wyjsciem na kompresor...własnie Andrzej też nad tym myślałem. Bede patrzył
Kupiłem od faceta blok z wałem, panewkami, pokrywami, korbowody + zestaw naprawczy czeski...teraz tylko składać:p
Kupiłem od faceta blok z wałem, panewkami, pokrywami, korbowody + zestaw naprawczy czeski...teraz tylko składać:p