Jakiś czas temu wstawiałem ten link do aukcji:
http://www.allegro.pl/item1053901182_me ... ki_h4.html
Pokusiłem się na niego, ponieważ miał być jajowaty i przystosowany do żarówki H4. Miał iśc do budowanej trike. Po otrzymaniu przesyłki okazało się, że lampa nie jest H4. Żarówka jest wciśnięta na chama. Nie ma wycięć umożliwiających poprawne zamocowanie żarówki. Pasuje żarówka bańkowa zwykła. Najgorsze jest to, że lampa nie posiada żadnych cech dopuszczających ją do użytku na drogach. Jedynie co widnieje na szkle, to napis określający górę lampy. Nie ma nawet producenta. Ogólnie wykonanie jest poniżej krytyki. Śruba mocująca ramkę lata jak żyd po pustym sklepie, gwint ma wymiar nie wiadomo jaki. Będę lampę zgłaszał do reklamacji, jako niezgodną z opisem. Jeżeli ktoś ostrzył sobie na takową zęby, to niech sobie odpuści.
Lampa a la zetor z allegro
RE: Lampa a la zetor z allegro
Miałem kupować, ale jakoś zapomniałem o niej. Bo na fotkach ciekawie wygląda
Może gość po prostu nie to Ci wysłał? Jeśli tak nie jest, to dzięki za ostrzeżenie przed oszustami

Może gość po prostu nie to Ci wysłał? Jeśli tak nie jest, to dzięki za ostrzeżenie przed oszustami

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
A oto zdjęcia:

Czy oszust to się okaże. Zobaczymy co powiedzą na reklamację.
Lampa jest ewidentnie ta co z aukcji. Może specjalnie zrobili zdjęcie pod takim kątem, żeby wyglądała na jajowatą. Ta na aukcji chyba jest wypastowana, bo moja się nie świeci.

Czy oszust to się okaże. Zobaczymy co powiedzą na reklamację.
Lampa jest ewidentnie ta co z aukcji. Może specjalnie zrobili zdjęcie pod takim kątem, żeby wyglądała na jajowatą. Ta na aukcji chyba jest wypastowana, bo moja się nie świeci.
Wielkie dzięki Olowaty za ostrzeżenie. Chciałem zamawiać te lampy, ale teraz widze, że to wcale nie jest obudowa "jajko". Cwaniaki wiedzieli jak zrobić zdjęcie, żeby lampa wyglądała na jajko!
Facebook. old URSUS tractor
Widocznie ktoś wiedział, że jajkowe mogą być chodliwe
Ale wstrzymajmy się przed osądami do czasu aż Olowaty przedstawi nam rezultaty postępowania reklamacyjnego.

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Olowaty, a jak z wymiarami tej lampy czy są zgodne z tym co podali na aukcji to znaczy śradnica 150mm(tylko nie podali czego szkła czy obudowy), głębokość 150mm...?
Facebook. old URSUS tractor
Srednica jest taka jak podali. Jest to średnica lampy. Klosz szklany ma 125 mm średnicy. Obudowa jest metalowa. Głębokość 140 mm. Obudowa metalowa. Gdyby były jajka, to bym przebolał. Pomalował na czarno. Ale mają dupę ściętą.
Już wszystko wiadomo. Mogą zwrócić pieniądze na podstawie prawa do odstąpienia do umowy. W tym momencie po odliczeniu kosztów przesyłki (nie podlegają one zwrotowi w tym momencie), jestem stratny 32 pln. Sprzedawca twierdzi że procedura reklamacyjna będzie trudna. Ale chociaż część pieniędzy odzyskam. Ale poprawił mi humor, bo stwierdził że żarówka R2 to też taka halogenowa, tylko że starszego typu. A różni się tylko od H4 tym, że nie ma wypustek. Dobre. A o optyce szkła to już chyba nie słyszał. Lampy R2 maja półokrągłe klosze, a H4 płaskie. Tak że jeżeli zależy wam na jakości światła, to chyba trzeba będzie przeboleć ścięte lampy z Wesemu. *rolleyes*
A oto cytat z jednego z czeskich forów:
Reflektory
Zdravím a prosím o malou radu. Kde se dají sehnat reflektory na zetor 50 super? Tomáš
Zdar,pasují také z Pragy V3S(civilní verze) vojenská má jiný rámeček okolo paraboly,přikládám foto mého před renovací(světla má už sundaná a jsou v práškové barvě,foto můžu udělat a poslat.S pozdravem Pavel.
Panowie. Do Zetorka pasują lampy od Pragi V3S, wersji cywilnej, bo wojskowa (jak już zauważyliśmy) ma inne ramki. Wersja cywilna ma takie jak nas interesują. Wojskowe mają "inny ramecek na okolo paraboli". Co za zabawny język.
Już wszystko wiadomo. Mogą zwrócić pieniądze na podstawie prawa do odstąpienia do umowy. W tym momencie po odliczeniu kosztów przesyłki (nie podlegają one zwrotowi w tym momencie), jestem stratny 32 pln. Sprzedawca twierdzi że procedura reklamacyjna będzie trudna. Ale chociaż część pieniędzy odzyskam. Ale poprawił mi humor, bo stwierdził że żarówka R2 to też taka halogenowa, tylko że starszego typu. A różni się tylko od H4 tym, że nie ma wypustek. Dobre. A o optyce szkła to już chyba nie słyszał. Lampy R2 maja półokrągłe klosze, a H4 płaskie. Tak że jeżeli zależy wam na jakości światła, to chyba trzeba będzie przeboleć ścięte lampy z Wesemu. *rolleyes*
A oto cytat z jednego z czeskich forów:
Reflektory
Zdravím a prosím o malou radu. Kde se dají sehnat reflektory na zetor 50 super? Tomáš
Zdar,pasují také z Pragy V3S(civilní verze) vojenská má jiný rámeček okolo paraboly,přikládám foto mého před renovací(světla má už sundaná a jsou v práškové barvě,foto můžu udělat a poslat.S pozdravem Pavel.
Panowie. Do Zetorka pasują lampy od Pragi V3S, wersji cywilnej, bo wojskowa (jak już zauważyliśmy) ma inne ramki. Wersja cywilna ma takie jak nas interesują. Wojskowe mają "inny ramecek na okolo paraboli". Co za zabawny język.