RE: paliwo w oleju silnikowym u supra
A nie chodzi tam przypadkiem o wodę ,bo nawet jak strasznie by lały Ci wtryski a piszesz że masz zrobione to oleju przybyło za dużo. Zobacz czy na bagnecie nie widać kropel wody.Nie ubyło Ci wody w chłodnicy?
Praga nie mogła chodzić na tej pompie bo ma 6 garów. Co najwyżej sekcje mogą być takie same. 

A pompa nie puszcza Ci paliwa do oleju?
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Normalnie, może przepuszczać zawór, popychacz. To jest mało prawdopodobne, żeby aż tak dużo paliwa wylało się z wtrysków nawet lejących. Polecił bym wykręcić wtryski, pompę i oddać do sprawdzenia, naprawy, regulacji.
Albo może być gorsza opcja. Zużyty silnik. Miałem tak w VW dieslu zanim skończył w hucie. Palił jeździł ale oleju przybywało.
Prawdopodobnie to masz nie szczelną pompkę paliwową i paliwo dostaje ci się do oleju.
- Dobrodziej103
Słuchajcie koledzy. To jest wina lejących wtrysków i słabej pompy wtryskowej. Miałem tak samo w C-4011. Pojechałem kosić, ciągnik dostał obciążenia na ponad 3 i zaczął dziwnie pracować okazało się że ropy w misce było na max że aż prawie ulało mi się przez bagnet. Nie jest to miła sytuacja i jest niezłe zaskoczenie ale to wina lejących wtrysków.