traktor ciężko pali

Porady i wskazówki remontowe, adresy sklepów, itp.
lucja

traktor ciężko pali

Post autor: lucja »

Problem jak zimny to prysnę trochę samostartu i już wchodzi ładnie na obroty pojeżdżę 5 minut i potrafi zasnąć. Po tym jak chcę odpalić ciężko kręci ostygnie i znowu pali. Czy może to być przyczyna luzu półosiowego bo wyczytałem coś takiego.
Awatar użytkownika
Rs 09

RE: traktor ciężko pali

Post autor: Rs 09 »

A czy silnik przechodził niedawno temu remont?? U mnie też w ciągniku tak się działo po remoncie jak na panewkach miał za ciasno. ostygł i można było dalej jechać. po zagrzaniu silnik gwałtownie stawał.
lucja

Witam, no właśnie obawiałem się tego jak je przykręcałem czy czasami nie za mocno jak u Pana pomogło to może to być przyczyna. A wystarczyło poluzować czy wymiana panewek.
Awatar użytkownika
Rs 09

Post autor: Rs 09 »

Między Panewki podłożyłem blaszkę od puszki po coli i było ok. Lecz na panewkach zostały rysy.
lucja

Witam, dziękuję za radę ale ta blaszka to jaka wielkość tak jak panewka i z dwóch stron czy z jednej tz. że panewka już się wytarła. ąle blaszka nie spowoduje też zaciskania i jaką siłą Pan przykręcił.
czolgista 55

Post autor: czolgista 55 »

Witam Wydaje mi sie że ta blaszka to pomiedzy panewki ,to znaczy tak żeby się panewki rozeszły Tak jak podkładka na śruby które skręcają panewki razem . Ja zaczynam składac właśnie śilniki wał po szlifie . Pozdrawiam i powodzenia
ODPOWIEDZ