zetor super 50
zetor super 50
Witam kolegów !! musze się pochwalić że kupiłem drugiego zetora ale mam z nim problem , sprzęgło mu sie klei .To znaczy wcisne do oporu jak ma ciężko a on dalej ciągnie musze tak chwile jechać to czasami rozłączy a czasami pomaga chamulec na maxa . pomożecie ??:(
RE: zetor super 50
Pewnie pękła dżwigienka sprzęgła, albo poprostu spróbuj wyregulować.
dziękuje kolego żebym tylko wiedział jak to sie robi wiem że przez okienko ale nawet tam jeszcze nie zaglądałem wiem tyle że to troche inaczej jak w samochodzie
Na każdej dżwigience jest śruba regulacyjna.Chcąc zwiększyć rozłączanie sprzęgła należy wszystkie śruby wykręcać o taką samą liczbę obrotów do czesu aż ruch jałowy na pedałe sprzęgła nie będzie większy niż ok. 1/3.Luz ten mierzy się od spoczynkowego położenia sprzęgła do momentu aż poczujesz opór.
dziękuje kolego w sobote jak złapie troche luzu to postaram się wyregulować według twoich wskazówek jeśli pozwolisz dam znać jak poszło . Jeszcze raz DZIĘKI !!
witam !! obiecałem że dam znać jak mi poszło z regulacją sprzęgła przy superku , no nie moge tego nazwać sukcesem , niestety . W calszym ciągu sie klei choć nie za każdym razem . ( klei się wtedy jak jest to naj mniej pożądane ) . Samo życie . pozdrawiam kolegów *shop*
witam !! obiecałem że dam znać jak mi poszło z regulacją sprzęgła przy superku , no nie moge tego nazwać sukcesem , niestety . W calszym ciągu sie klei choć nie za każdym razem . ( klei się wtedy jak jest to naj mniej pożądane ) . Samo życie . pozdrawiam kolegów *shop*