RE: ursus 25
Gratuluję efektów!
Cieszę się, że przybył kolejny, odratowany piękny traktor.
Powiem Ci jeszcze jedno: kiedy bedziesz jechał nim przez swoje miejscowości, doznasz jeszcze jednej frajdy - będą was podziwiać Ciebie i twój traktor!!!
Cieszę się, że przybył kolejny, odratowany piękny traktor.
Powiem Ci jeszcze jedno: kiedy bedziesz jechał nim przez swoje miejscowości, doznasz jeszcze jednej frajdy - będą was podziwiać Ciebie i twój traktor!!!
wow mój ciągnik na tapetę???? to mi sie nawet nie przyśniło:D a jakie zdjęcie chcesz na tapetke to może wyśle Ci to zdjęcie na meila w dużo lepszej jakości bo te na fotosiku nie są najlepszej jakości.
ps.
dzięki koledzy za gratulacje i miłe słowa fajnie się czyta takie posty*yes*
ps.
dzięki koledzy za gratulacje i miłe słowa fajnie się czyta takie posty*yes*
- Rolnik122894
No to możesz wysłać:D
Napisze Ci na PW które.
PS. Czym mocowałeś tabliczki?
Napisze Ci na PW które.
PS. Czym mocowałeś tabliczki?
ostatecznie wybrałem taśmę dwustronną firmy bool
trzyma jak ta lala

- Rolnik122894
Dobrze wiedzieć.
Też sobie kiedyś takie walne!:D
Też sobie kiedyś takie walne!:D
panowie tak sobie myślałem żeby nie jechać na pokazie samym ciągnikiem to czy mógłbym założyć taki pług skoro nie mam oryginalnego (oczywiście pomalowałbym go np. na czerwono)
Co o tym myślicie nadałby się?
- bo mój ojciec mówi żebym założył jednorzędową kopaczkę do ziemniaków (oryginał z 64r na podnośnik i przekaźnik) ale dożynki to przecież święto żniw i nie wiem czy byłoby to dobre zastawienie z tą kopaczką?*no* osobiście myślałem nad pługiem ale proszę o jakieś podpowiedzi?

Co o tym myślicie nadałby się?
- bo mój ojciec mówi żebym założył jednorzędową kopaczkę do ziemniaków (oryginał z 64r na podnośnik i przekaźnik) ale dożynki to przecież święto żniw i nie wiem czy byłoby to dobre zastawienie z tą kopaczką?*no* osobiście myślałem nad pługiem ale proszę o jakieś podpowiedzi?
- Rolnik122894
Hmmm pług też będzie sie ładnie prezentował. Ale jakbyś dorwał snopowiązałke albo jakąś stara prase typu ,,robot" to by było lux. ewentualnie kosiarka OSA. Ale teraz zadko kto taki sprzet posiada a jak ma to juz do gruntownego remontu.
kosiarkę listwową mamy ale konną bodajże z 56r na żeliwnych kołach z kompletnym osprzętem do koszenia zbóż i trawy ale mam zbyt mało czasu aby ją przygotować więc to raczej będzie zadanie na następny rok:D więc póki co mam do wyboru albo pług albo kopaczka?*no*
- Rolnik122894
Ja bym wybrał pług. Ładnie wymalować troche wstązki i piękny zestaw:D:D
Ja już drugi raz na tapetę ustawiłem:)
Piękny ciągnik.
Piękny ciągnik.
- Rolnik122894
No to jest nas więcej;)
- Rolnik122894
No i elegancko:) Mam nadzieje ze fotki z dozynek tez wrzucisz:D Pryśnij jeszcze ,,Rzymke,, na czarno*sarcasm*
Rolnik122894 oto fotki siedzenia i jego wymiary o które prosiłeś.

grubość płaskowników 4mm
grubość drutu oparcia siedzenia 16mm
całkowita długość zagiętych płaskowników 44cm są też w nich otwory cztery do przymocowania siedzenia do błotnika fi 8mm oraz osiem otworów fi 6mm na deseczki
ps. mam nadzieję ze choć trochę Ci pomogłem:D

grubość płaskowników 4mm
grubość drutu oparcia siedzenia 16mm
całkowita długość zagiętych płaskowników 44cm są też w nich otwory cztery do przymocowania siedzenia do błotnika fi 8mm oraz osiem otworów fi 6mm na deseczki
ps. mam nadzieję ze choć trochę Ci pomogłem:D
Dopiero teraz zajrzałem. Pięknie ciągniczek wygląda, mi osobiście bardziej podoba się bez kabiny.
Pomyśl tylko jeszcze o zamianie przednich opon na rolnicze i będzie bajer.
Klamki do maski nie masz?
Pomyśl tylko jeszcze o zamianie przednich opon na rolnicze i będzie bajer.
Klamki do maski nie masz?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- chrapek3011
Ja też tych klamek poszukuje.Ale gacek niczego sobie.Mnie ta budka też nie bawi bardzo.Ale jak już kiedyś pisałem :Ile ludzi na świecie tyle gustów.Pozdrawiam.
Stary post, ale podaj mi jakiś namiar na siatkę takąpazur napisał/a:
siatka w tym grilu co kupiłem była w dobrym stanie ale zdecydowałem ze wymienię na nową i bez problemu na necie taką dostaniesz, i nie są drogie. Na allegro też są, tylko pamietaj oczko siatki 5mm a średnica drutu 1mm

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Paweł wpisz w goglach siatka techniczna tkana i napewno znajdziesz na allegro też są takie a ja swoją kupiłem w wejherowskim metalzbycie tak wiec możesz poszukać w Twojej okolicy w składzie stali powinni mieć.ps. niestety klamek do maski nie mam i wciąż je poszukuje ale bezskutecznie*no*
A jakie wymiary mają te klamki? Mam znajomości że tak powiem w kręgach starej polskiej motoryzacji, więc pewnie te klamki też nie były "tylko do Ursusa" produkowane.
Też podejrzewam że montowano je pewnie do wielu innych pojazdów w tamtych latach a wymiarów niestety nie znam, i tu jest problem Paweł *no*
ale gdybyś mógł załatwić te klamki byłoby ekstra. pewnie znalazłoby sie więcej chętnych na ich kupno.
ale gdybyś mógł załatwić te klamki byłoby ekstra. pewnie znalazłoby sie więcej chętnych na ich kupno.