Oj panowie inżynierowie! Żadne ruskie ani z demoludów. Śruby z łbem sześciokątnym, zmniejszonym są od dawna i obejmuje je PN ( PN-85/M-82241 ). Dlaczego je się stosuje? Na takie pytanie powinien odpowiedzieć mechanik po zawodówce ( nie musi inżynier mechanik, konstruktor ).
Witam serdecznie
Szukam takiej skrzyni tj. GAZ 51 / Lublin 51 i tarczę sprzęgła w rozsądnej cenie. Czekam info jak coś na PW lub gsm. 600 602 971
Witam
Panowie no co z Wami. Poświęciłem kupę czasu i nic a jak u Was. Dzwonił ktoś do mnie z forum podał namiar ale nie kompletny. Może ktoś z Was kojarzy osobę z Blachowni koło Częstochowy handluje częściami do rusków prawdopodobnie jest to kobieta. Nie mogę nic znaleść. Pomocy
Witam mam taka skrzynie w częściach potrzebował bym jakiej informacji o łożyskach i simeringach a zwłaszcza o tym długim igiełkowym, symbol lub od czego i gdzie można dostać .
Koledzy ja tez mam taka skrzynie ,ostatnio nawet bardzo dogłębnie się w nią wgryzałem. Jak coś to mogę pomóc, ale poszukuje do tej skrzyni GAZ51 przystawki ma ktoś do sprzedania albo gdzie można dostać taka przystawkę POMOCY!!
Tez szukałem zaciekle ale nic nie znalazłem tylko w starych ogłoszeniach się dowiedziałem ze ta przystawka pasuje do skrzyni star 28 i odwrotnie ale 100% nie jestem tego pewny.
No własnie tego tez niewiem gdyby jakies fotki mozna było zdobyc tej przystawki od stara 28 było by super<br><br><br><br>a gdzie to wyczytałes?<br><br><br><br>a czy skrzynia gaza 63 rózni sie od gaz 51?
Popraw błędy ....kipketer1 czesc znalazłem skrzynie do gaza 51 na TABLICA.pl zagladnij tam wpisz skrzynia biegów gaz i sobie zobaczysz.
a co z ta kobieta koło czestochowy niemasz namiarów? ja wciaz szukam przystawki do skrzyni gaz 51
Skrzynie widziałem ale jest bez przystawki i koleś nie podał ceny. To ze pasuje od stara 28 to na jakimś forum wyczytałem ale na 100% nie jestem pewien czy pasuje. Namiarów nie mam. A przystawki jak Ty nadal szukam nie mam na razie kasy ale chyba zaryzykuje i kupie ta od stara http://allegro.pl/przystawka-odbioru-mo ... 31619.html i zobaczę co z tego będzie. pozdrawiam
Na allegro jest kilka samochodów ogłoszonych, zadzwoń popytaj o stan,cenę a przy okazji dowiedz się jak wygląda sprawa z przystawką. Jak będziesz grzecznie pytał myślę że ktoś z nich Ci odpowie.
Na tablicy (http://tablica.pl/oferta/przystawka-skr ... 5233492b22) jest oryginalna przystawka do gaza 51 ( jeśli wierzyć osobie sprzedającej ). Patrząc na zdjęcie przystawki od stara a na tą z oferty to widoczne są różnice. Kol. jbiz ta część o którą się pytasz to końcówka kołnierzowa wałka głównego.
Witam
Ponownie - niestety nie udało się zregenerować skrzyni jak ze zdjęcia z postu powyżej.
Mam pytanie do Was drodzy koledzy - gdzie kupię taką skrzynię ? Macie jakieś źródła ? Może ktoś z Was posiada taką skrzynię (jak udało mi się ustalić jest to skrzynia z GAZ 51)
Panowie mam już skrzynie z GAZ 51 - stan idealny.
Lecz brakuje mi do niej hamulca ręcznego.
Wcześniej miałem przy skrzyni z gaza 53 hamulec bębnowy na wale.
Znalazłem info