Remont Zetora 25A

Forum ciągników naszych południowych sąsiadów
mateusz

Remont Zetora 25A

Post autor: mateusz »

Witam, chcę się zabrać za remont mojego Zetorka, ciągnik pracował przy cyklopie, i zaczął delikatnie pukać, po kilkudziesięciu minutach stukanie zamieniło się w "walenie". Przyczyną jest wyszczerbiony tryb.Interesuje mnie zrobienie remontu kapitalnego,
Czy jest możliwość znalezienia nowego wału, panewki widziałem na allegro, więc nie ma kłopotu. Cale zestawy naprawcze również są, więc nie ma z tym kłopotu. Drodzy koledzy, interesuje mnie w pompie jakiś zaworek, gdyż ON idzie do oleju, z tego co mi mówił Mechanik to jest zaworek zwrotny, sekcje pompy również potrzebne byłyby, wtryskiwacze, głowicę robiłem gdzieś 3 lata temu, przeszła kapitalny remont w Kaliszu.
Drodzy koledzy, czy jest możliwość załatwienia tych części w jakiś lepszych cenach niż te które są na allegro, jeśli ktoś ma jakieś wejścia prosiłbym o pomoc.
Zależałoby mi bardzo na tych zaworkach, i na tym wale korbowym.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
kposy

RE: Remont Zetora 25A

Post autor: kposy »

Wał znajdziesz. Panewki te co kupujesz na allegro są to panewki surowe, które po szlifie wału dopasowujesz na obrabiarce. W zależnosci jak Ci wyda wał tak dopasowujesz panewki.
Z tego co rozumiem to interesuje Cie ten zaworek w pompie olejowej.
Znam faceta w Opolu od którego kupiłem mojego bociana. Swego czasu miał mnóstwo czesci. Nie wiem jak jest teraz. Jezeli chcesz to poszukam jego numeru
Aha: Czasami mozna dogadac sie z Czechami. www.bazos.cz - tutaj jest troche czesci
mateusz

RE: Remont Zetora 25A

Post autor: mateusz »

Jak byś mógł to prosiłbym ten numer :)
Z góry dziękuję:)
ODPOWIEDZ