Witam .U mnie dorobiłem dźwignię załączania blokady mostu i wygląda to tak.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Co do WOM to przedni jest pod ramą. U mnie niestety ułamany a do tylnego trzeba dorobić przedłużkę .Ja robiłem ją sam.A wygląda to tak.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Włączanie napędu poprzez dźwignię przy kierownicy wymaga użycia sprzęgła głównego.Bez sprzęgła działa tylko WOM.U mnie dźwignia wyłączająca pompę również jest nie podłączona.Po zdjęciu dekla,w górnej części skrzyni biegów jest sprzęgło wielotarczowe sterowane dźwignią wychodzącą gdzieś z dołu skrzyni a rozłączające pompę .Niestety u mnie nie rozłącza i pompa jest cały czas w pracy.Żadna z dostępnych dźwigni go nie uruchamia.Czy ktoś wie która dźwignia powinna go rozłączać?Myślałem że może ta od WOM przy kierownicy ,ale wtedy WOM musiał by pracować przy podnoszeniu co czasami jest niemożliwe ze względu na kąt wałka.W ogóle u mnie WOM działa tylko w jednym położeniu małych dźwigni od wyboru jego pracy.Inne albo blokują albo nie działają wcale lub wyskakują.Musiał bym rozebrać skrzynię ale na razie nie będę.Podejrzewam że ktoś tam grzebał i źle złożył.,bo objaw jest jakby tryb z widełkami lub same widełki były założone odwrotnie*pissed*
Mam pytanie ,czy żeby dostać się do mechanizmów wałków wystarczy odkręcić dół skrzyni w miejscu podzielenia widocznym na trzecim zdjęciu przedstawiającym przedni WOM?