Cylinder do silnika 155.1
Cylinder do silnika 155.1
Tłok pasuje od WSK-125 ale cylinder nie pasuje, wobec tego może mi ktoś mi poradzi jak sobie poradzić z tym problemem a muszę wymienić pierwszy cylinder i tłok. Taki silnik użyty jest w mikrociągniku RJS-1 "MESKO" *tdown*
RE: Cylinder do silnika 155.1
Cylinder do szlifu i odpowiedni tłok i pierścienie 

Już zmieniałem pierścienie i tak mi się nie przydarzyło jak w tej chwili i odkruszyła część wprowadzenia cylindra i nie wiem czy taki cylinder będzie właściwie w funkcjonował po złożeniu w całość *bye*Jar napisał/a:
Cylinder do szlifu i odpowiedni tłok i pierścienie
Nie spotkałem się z przypadkiem uszkodzonego tłoka ale ja bym oszlifował krawędzie gdzie się ukruszyło włożył do cylindra i zobaczył czy zamyka odpowiedniw kanały w cilindrze. Nie wiem czy ewentualne niewyważenie tłoka będzie miało jakiś wpływ na prace i ewentualne zużycie tłok-tuleja.
Złożyłem i działa ale miałem duszę na ramieniu, czas pokarze jakie będą skutki ale jak na razie utrzymuję moc i obroty. Szkoda że zaniechali produkcji części zamiennych do tych ciągniczków mnie jest bardzo potrzebny ponieważ mam działkę 98ar a obecnie weszła moda na duże ciągniki tak że mała szansa aby kogoś nająć do obróbki. Nie wykręciłem szpilek i dlatego mi się wykruszyło a sugerowałem się że będę miał lepsze prowadzenie i się zawiodłem na tym:pRoman1313 napisał/a:
Nie spotkałem się z przypadkiem uszkodzonego tłoka ale ja bym oszlifował krawędzie gdzie się ukruszyło włożył do cylindra i zobaczył czy zamyka odpowiedniw kanały w cilindrze. Nie wiem czy ewentualne niewyważenie tłoka będzie miało jakiś wpływ na prace i ewentualne zużycie.
Pisałeś o cylindrze a ja myslałem o tłoku i odpowiedź troche była nie nan temat ale widze że dałeś sobie rade. Jak by wzioł gdzieś na warsztat to może by spasowali cylinder od WSK-125 do RJS-a.