Sam S 60 awaria silnika

Ciągniki wykonane własnoręcznie, ale na głównych podzespołach mających ponad 25 lat. Forum na okres próbny - proszę zapoznać się z Regulaminem.
Awatar użytkownika
S 60 bombaj

Sam S 60 awaria silnika

Post autor: S 60 bombaj »

Witam jak w temacie zmontowaliśmy wraz z ojcem sam który dobrze sobie radził był wykorzystywany do wożenia drewna z lasu do niczego więcej.A teraz klękną w nim silnik a mianowicie nie ma siły i ma bardzo słabą kompresje.Sam jest zbudowany z most tylny star 660,skrzynia biegów star 660,kolumna kierownicy tak samo star.
Mam takie pytania jak by połączyć silnik z skrzynią chodzi mi o silnik Perkinsa 3 lub 4 cylindrowy lub inny silnik jaki by tu założyć poniżej zamieszczam fotki.Pozdrawiam i Proszę o jakieś pomysły ( tego S 60 który jest na nim zamontowany będę demontował )

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
S 60 bombaj

RE: Sam S 60 awaria silnika

Byłem dziś w zakładzie który zajmuje się dorabianiem tulei pierścieni,robią szlify głowic silników po prostu wszystko,za dorobienie tulei pierścieni i dopasowanie tłoka do tego to zaśpiewali mi 700 zł wstępnie?Masakra na allegro to za 1200-1600 zł to kupie silnik Perkinsa 3 lub 4 cylindrowego
Awatar użytkownika
baro

Post autor: baro »

a np silnik od c330? nie byłby lepszym rozwiązaniem? Wiadomo ze jak wyremontujesz to co ams to wiesz co masz a jak kupisz to nigdy nie wiadomo co w środku drzemie...
Awatar użytkownika
S 60 bombaj

ok zgodzę się ale jak bym kupował to też go sprawdzę choćby tylko zmierzył bym mu ciśnienie to już będę dużo wiedział a a tu na dodatek jest problem z częściami do tego S 60 i to jest troch z tym kiepsko.
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

Bombaj u mnie jest S 320 po remoncie w super stanie. Możemy zamienić na to co masz.
Awatar użytkownika
S 60 bombaj

Jacek odezwij się na Pw ok.
ODPOWIEDZ