RE: T-25 nie działa reduktor
~KECZO Takiej tabliczki mi brakuje hehe
Nagram ten filmik pewnie jutro. Racja bolszewik w rusinie nie ma typowo biegów polowych i szosowych jest 1 i 2 stopień reduktora i 2 biegi terenowe do przodu. Co do biegów w lesie to zależy jaki masz teren jak droga dobra to 2 stopień reduktora czyli 3,4,6 a jak koleiny i dziury to pierwszy stopień czyli 1,2,5 , w lesie nie ma co szaleć lepiej pomału jeździć
Ja orkę robię na 2,3 zależy od głębokości kultywator z wałem 2 i to ma ciężko bo strasznie głęboko drę ,brony to 4 lub 3 obsypnik do ziemniaków 1,lub 2 kopaczka do ziemniaków 1,pług do śniegu 3 napisałem Ci cały rozstaw biegów do moich sprzętów 
Panowie dzięki wielkie o to mi chodziło. Redukcyjne do czego są.
A jeżeli mieszam wajchą prawą i nie mogę znaleźć tyle pozycji położeń wajchy to znaczy,że żle szukam czy coś ze skrzynią
A jeżeli mieszam wajchą prawą i nie mogę znaleźć tyle pozycji położeń wajchy to znaczy,że żle szukam czy coś ze skrzynią
Te 2 terenowe biegi co władek się na nich wlecze to używam do glebogryzarki,i w przyszłości do kosiarki rozdrabniacza
Możliwe że źle szukasz jak się do wprawy dojdzie to jest ok
gdybyś był z Podkarpacia to bym obejrzał twojego władka 
Nie ja z lubuskiego ale dziękuję za zainteresowanie ważne, że już wiem jak chodzą wajchy będę się starał je rozgryźć .
A od czego są te dwie wajchy przy kierownicy myślę, że od pompy hydraulicznej. A siłownik jak się używa.
A od czego są te dwie wajchy przy kierownicy myślę, że od pompy hydraulicznej. A siłownik jak się używa.
Właśnie tymi wajchami, prawą siłownik główny na ciągniku a lewą siłownik pomocniczy np. w jakiejś przyczepie itp.lucja napisał/a:
Witam dzięki może teraz trochę namieszam ale mam kilka pytań do silnika.
Olej co ile wymieniacie,
jak czyścicie grzebienie na cylindrze,
Olej co ile wymieniacie,
jak czyścicie grzebienie na cylindrze,
Panowie już go opanowałem i wożę drzewo i jestem mile zaskoczony bo cała przyczepa gałęziówki i Władziu idzie jak rakieta.
Panowie jechałem dzisiaj Władkiem coś stuknęło i po tym nie mogłem żadnego biegu wbić wajchy chodzą właściwie czuć, że bieg wchodzi ale nie jedzie. Wlazłem pod spod i zauważyłem że na prawym kole przy skrzyni jest luz tzn. odkręciły się śruby od skrzyni biegów od strony koła. Skręciłem i dalej nie wchodza nic.
Panowie jechałem dzisiaj Władkiem coś stuknęło i po tym nie mogłem żadnego biegu wbić wajchy chodzą właściwie czuć, że bieg wchodzi ale nie jedzie. Wlazłem pod spod i zauważyłem że na prawym kole przy skrzyni jest luz tzn. odkręciły się śruby od skrzyni biegów od strony koła. Skręciłem i dalej nie wchodza nic.
Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi ale czy czasem nie oberwałeś frezów na półosi ?
Nie mam pojęcia jak to sprawdzić całkiem odkręcić kolo jak wbijam bieg na połowę sprzęgła to zgrzyta to taki test.
Podnieś koło z którym był problem wbij bieg i spróbuj nim obrócić przy wciśniętym pedale blokady dyferencjału. Jeśli słychać zgrzyt i koło da się obrócić to prawdopodobnie tam jest uszkodzenie.
A co to za blokada bo nie wiem i jeszcze wałek WOM obraca się
Okrągły pedał na środku z tyłu pomostu (taki co się go naciska pietą).
Witam rozkręciłem i znam przyczynę ukręciło wałek, który idzie do koła jak on się fachowo nazywa można go dostać samego. Ukręciło przy kole od hamulca.
Czyli miałem dobrego nosa.
Da się to kupić osobno bez problemu.
Jak to się nazywa ? Chyba wałek napędzający zwolnicę czy jakoś tak, jak wytłumaczysz to Ci w sklepie dadzą co trzeba.
Cytując katalog:
A25.39.106 / 7.39.106 - Koło zębate lewe / prawe
Da się to kupić osobno bez problemu.
Jak to się nazywa ? Chyba wałek napędzający zwolnicę czy jakoś tak, jak wytłumaczysz to Ci w sklepie dadzą co trzeba.
Cytując katalog:
A25.39.106 / 7.39.106 - Koło zębate lewe / prawe