1. W którym roku zmontowano pierwszego Ursusa C-45?
2. Ile osób obsługiwało kopaczkę KCE 2 ,,Śląsk"?
3. Co oznaczał skrót P7P?
4. Jak się nazywało miasto, w którym produkowało się ciągniki Władymirec T-25?
5. Gdzie znajduje się jedyny ocalały egzemplarz kombajnu ŻM-4 (S-4)?
6. Seryjną produkcję jakiej maszyny rozpoczęto 16 czerwca 1948 roku?
7. Podaj imię i nazwisko prezesa klubu Traktor i Maszyna.
8. W jakim miesiącu odbywa się Festiwal we Wikowicach?
9. W jakim mieście produkowano ładowacze NuJN?
10. Podaj imię i nazwisko głównej bohaterki filmu "Dziewczyna z plakatu".
Tak jak zwykle, należy przesyłać odpowiedzi tylko i wyłącznie za pomocą emaila, na adres [mail]konkurs@retrotraktor.pl[/mail].
Po wysłaniu pytań należy się spodziewać odpowiedzi potwierdzającej przyjęcie pytań. Jeśli nie dotrze ona do Was w ciągu 1-2 dni, to dajcie znać.
Na odpowiedzi czekamy do 30.06.2011, do godz. 23:59. Wszystko możecie wyczytać w Regulaminie Konkursu: https://retrotraktor.pl/viewpage.php?page_id=11
Jeśli chodzi o nagrody, to przewidujemy następujące upominki:
1 miejsce - Kubek termiczny AGROmechaniki, kubek RT, koszulka RT, bon zakupowy do sklepu Danrol o wartości 100 zł, film z Wilkowic.
2. miejsce - Kubek termiczny AGROmechaniki, kubek RT, koszulka RT, bon zakupowy do sklepu Danrol o wartości 50 zł, gra "Puchar Sołtysa".
3. miejsce - Kubek termiczny AGROmechaniki, kubek RT, koszulka RT.
Dodatkowo przewidzieliśmy dodatkową nagrodę dla losowo wybranej osoby spośród uczestników, to tak aby zachęcić do udziału większą ilość osób. Jednak, aby nie było fali ludzi, którzy wyślą tylko po to by mieć szansę pustego emaila, ustalimy po przejrzeniu odpowiedzi minimalny pułap punktowy.
Mam nadzieję, że wyczerpałem temat, w razie co możecie zadawać pytania także pod tym samym adresem: [mail]konkurs@retrotraktor.pl[/mail]
Powodzenia!
Czas aby podsumować jakoś konkurs. Wpłynęło do mnie 18 emaili z odpowiedziami. Wszystkim serdecznie dziękuję i zarazem gratuluję, bo jestem już po wstępnym przejrzeniu wyników i najmniejszy rezultat to jak dobrze pamiętam aż 6/10 pkt! To bardzo dobry wynik.
Na pewno będzie losowanie, gdyż znalazło się kilka osób, które mają maks. Nie mniej jednak muszę rozstrzygnąć jeszcze pytanie nr 4 i wtedy ogłoszę i prawidłowe odpowiedzi i zwycięzców lub zakwalifikowanych do losowania

A jakie są Wasze odczucia? Ciężko było? Dla Was, które pytanie było najłatwiejsze, a które wręcz odwrotnie?