Magja telewizji.
Magja telewizji.
Wiecie koledzy ,,wzruszam się" jak oglądam program ,,uwaga pirat" lub ,,drogówka"jak to pięknie policjant przychodząc do kontroli przedstawia się .Mało tego, gdy zaprasza do radiowozu to jego kolega z patrolu pierwszy mówi ,,dzień dobry " i też się przedstawia*eek*.Mnie się-cholera- nie zdarzyło. Nie pamiętam nawet żebym usłyszał ,,dzień dobry".Może mam kłopoty z pamięcią.*no*Milicjant przeważnie upominał się o ,,papiery".Nowa władza chce już ,,dokumenty".Widać -postęp jest.Ale to jakie jest zachowanie przed kamerą to szok.*eek*A wy co sądzicie o zachowaniu policji w realu?Bo magia telewizji jak widać jest ogromna.A może tylko ja mam tak ,że chciał bym w realu jak w telewizji ,choć mi to wisi kalafiorem ,ale przeraża fałsz i obłuda przed kamerą.Taka refleksja na,,wieczorowego"
RE: Magja telewizji.
Telewizja jest tylko na potrzeby ludzi...rzeczywistość jest całkiem inna...ja jechałem jednośladem, był mocny wiatr, zawiało i trochę pobujało mnie a oni od razu "lizak" i halt. Też bez żadnego dzień dobry, nawet nie przedstawił się tylko od razu z alkomatem...
A ja Wam powiem, że miałem jak dotąd do czynienia z kontrolą drogową jak pamiętam 3 razy, w tym raz zabierali mi dowód za pękniętą szybę przednią. Zachowanie policjantów? Lepsze niż w programach wspomnianych przez Marka. Rozmowa na luzie, trochę żartów, zero spięcia. Póki co same dobre mam wspomnienia związane z policjantami, chociaż faktem jest, że nigdy też nie zawiniłem - nie licząc tej szyby.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Nie zaczynaj z Policją, to nie bedziesz miał z nią kłopotów.....
....a nasza strona to jest " retrotraktor" , nie problemy z drogówką!
Wiesiek napisał/a:
Nie zaczynaj z Policją, to nie bedziesz miał z nią kłopotów.....
Nic dodać nic ująć

też się pod tym podpisuję

-
A ja sądzę że marek jest już strasznie uprzedzony .Policja jest od tego żeby zatrzymywać i w razie potrzeby karać .Wyobraźcie sobie co by było gdyby nie oni.Ja jeszcze nie spotkałem się z sytuacja żeby policjant nie powiedział dzien dobry .a jeździłem swego czasu długo ,długo jako kierowca ciężarówki .To też są ludzie .A z drugiej strony to podpisuję się pod tym co napisał Wiesiek ..a nasza strona to jest " retrotraktor" , nie problemy z drogówką!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Po pierwsze.
Temat jest w OFF TOPIC I TU WOLNO MI ZABIERAĆ GŁOS W KAŻDEJ SPRAWIE. Rozumie Wieśka bo może mieć do mnie uraz za zaliczenie Go do ,,ekologicznych" rolników trujących opryskami co popadnie.Na przykład idąc tokiem rozumowania czcigodnych adwersarzy ,proponuję usunąć wszystkie posty o poradach prawnych bo to jest strona ,,retrotraktor" a nie np.,,prawnik radzi".Nie ma obowiązku czytania wszystkich postów i odpowiadania na nie.A co z ,,retrotraktorem "mają wspólnego np.,,silniki stacjonarne"?Wybór tematów należy do adminów a nie do nas.
Skoro umieścili dział OFF TOPIC to wzięli pod uwagę że mogą tu być zamieszczane różne tematy nie tylko związane ze starymi traktorami.
Po drugie
Jeżeli kogoś nie odrzuca to niech przeczyta wolno czy tak aby zrozumiał[najważniejsze czytać ze zrozumieniem] to co poruszyłem w swoim poście.Mianowicie chodziło mi o zwrócenie uwagi na nieprawidłowe zachowanie policji w czasie kontroli drogowej i że przed kamerą zachowują się zupełnie inaczej i tak jak mają OBOWIĄZEK , a nie wylewanie żali za to że ktoś mnie ukarał.Jeżdżę od 1977 roku z czego zawodowo ponad połowę i nie zapłaciłem ani jednego mandatu.Sądząc że mam do czynienia z osobami które prowadzą pojazdy mechaniczne po drogach publicznych chciałem tylko dowiedzieć się jakie jest wasze doświadczenie w tym temacie i czy trafiło wam się prawidłowe zachowanie policji a nie o jakieś pouczenia i odpowiedzi nie na poruszony przeze mnie temat
Mam prośbę do administratorów strony; jeżeli uważacie że temat który założyłem jest;głupi ,niepotrzebny ,nie na temat to go usuńcie bo tylko Wy macie do tego prawo ,by pouczać i strofować forumowiczów.
Z wyrazami szacunku dla wszystkich
Marek.
Temat jest w OFF TOPIC I TU WOLNO MI ZABIERAĆ GŁOS W KAŻDEJ SPRAWIE. Rozumie Wieśka bo może mieć do mnie uraz za zaliczenie Go do ,,ekologicznych" rolników trujących opryskami co popadnie.Na przykład idąc tokiem rozumowania czcigodnych adwersarzy ,proponuję usunąć wszystkie posty o poradach prawnych bo to jest strona ,,retrotraktor" a nie np.,,prawnik radzi".Nie ma obowiązku czytania wszystkich postów i odpowiadania na nie.A co z ,,retrotraktorem "mają wspólnego np.,,silniki stacjonarne"?Wybór tematów należy do adminów a nie do nas.
Skoro umieścili dział OFF TOPIC to wzięli pod uwagę że mogą tu być zamieszczane różne tematy nie tylko związane ze starymi traktorami.
Po drugie
Jeżeli kogoś nie odrzuca to niech przeczyta wolno czy tak aby zrozumiał[najważniejsze czytać ze zrozumieniem] to co poruszyłem w swoim poście.Mianowicie chodziło mi o zwrócenie uwagi na nieprawidłowe zachowanie policji w czasie kontroli drogowej i że przed kamerą zachowują się zupełnie inaczej i tak jak mają OBOWIĄZEK , a nie wylewanie żali za to że ktoś mnie ukarał.Jeżdżę od 1977 roku z czego zawodowo ponad połowę i nie zapłaciłem ani jednego mandatu.Sądząc że mam do czynienia z osobami które prowadzą pojazdy mechaniczne po drogach publicznych chciałem tylko dowiedzieć się jakie jest wasze doświadczenie w tym temacie i czy trafiło wam się prawidłowe zachowanie policji a nie o jakieś pouczenia i odpowiedzi nie na poruszony przeze mnie temat
Mam prośbę do administratorów strony; jeżeli uważacie że temat który założyłem jest;głupi ,niepotrzebny ,nie na temat to go usuńcie bo tylko Wy macie do tego prawo ,by pouczać i strofować forumowiczów.
Z wyrazami szacunku dla wszystkich
Marek.
Jeżeli w OFF TOPIC można pisać na temat kretów, młodników, piosenek itp, to czemu nie na temat policji, czy raczej o swoich spostrzeżeniach z kontroli przez nią wykonywanych. Wszakże jeździmy tymi swoimi traktorami również po drogach publicznych i narażeni jesteśmy na takie kontrole. Więc wymiana doświadczeń z nich jest zrozumiała, aczkolwiek nie wszystkich musi to interesować. Sam chciałem nawet założyć taki temat, bo jeżdżąc, podobnie jak @marek od 1977r. również zawodowo, miałem tych zdarzeń sporo i wiele można by opowiedzieć.
Wracając do głównego tematu. Chyba nie zdarzyło mi się (choć pamięć zawodzi), aby podczas kontroli funkcjonariusz nie powiedział "dzień dobry" i nie przedstawił się, nawet w czasach PRL-u, kiedy to (jeszcze) milicja czuła się wszechmocną władzą. Rozmowa w czsie kontroli zawsze była spokojna i raczej bez czepiania się o byle pierdołę, a i tak co miał policjant (milicjant) zrobić to zrobił, najwyżej dało się utargować wysokość mandatu. Przez ten okres zapłaciłen w sumie trzy mandaty (za prędkość 2 i za ostrzeganie światłami przed kontrolą 1) i raz zatrzymano mi dowód rej. za łyse gumy. To było w czasach, gdy części zamienne były wręcz nieosiągalne (@marek to pewnie pamięta). Raz zdarzyło mi się, że zatrzymał mie policjant tylko po to, aby obejrzeć mojego przerobionego zetorka 25 (silnik z władimirca), bo też miał kawałek pola i szukał jakiegoś małego traktorka lub samoróbki. Pooglądał, popytał, nie chciał nawet papierów, podziękował i na koniec życzył szerokiej drogi.
Swoje doświadczenia w tym temacie mógłbym opisać nie w poście, a w artykule, sporo tego.
Wracając do głównego tematu. Chyba nie zdarzyło mi się (choć pamięć zawodzi), aby podczas kontroli funkcjonariusz nie powiedział "dzień dobry" i nie przedstawił się, nawet w czasach PRL-u, kiedy to (jeszcze) milicja czuła się wszechmocną władzą. Rozmowa w czsie kontroli zawsze była spokojna i raczej bez czepiania się o byle pierdołę, a i tak co miał policjant (milicjant) zrobić to zrobił, najwyżej dało się utargować wysokość mandatu. Przez ten okres zapłaciłen w sumie trzy mandaty (za prędkość 2 i za ostrzeganie światłami przed kontrolą 1) i raz zatrzymano mi dowód rej. za łyse gumy. To było w czasach, gdy części zamienne były wręcz nieosiągalne (@marek to pewnie pamięta). Raz zdarzyło mi się, że zatrzymał mie policjant tylko po to, aby obejrzeć mojego przerobionego zetorka 25 (silnik z władimirca), bo też miał kawałek pola i szukał jakiegoś małego traktorka lub samoróbki. Pooglądał, popytał, nie chciał nawet papierów, podziękował i na koniec życzył szerokiej drogi.
Swoje doświadczenia w tym temacie mógłbym opisać nie w poście, a w artykule, sporo tego.
Zależy na jakiego człowieka się trafi. Ja mimo młodego wieku już maiłem kilka spotkań z policją. Raz za czasów kiedy nie miałem prawka zostaliśmy z kumplem zatrzymani podczas przejażdżki WSK-ą. Panowie policjanci zatrzymali nas i kulturalnie kazali spuścić powietrze z opon*flower* Najlepszy był komentarz jednego policjanta na koniec: "byście se chociaż hełmy pozakładali to już byśmy się was nie czepiali".
Ostatnio natomiast policja mnie uświadomiła zamiast ukarać. Jechałem swoim Polonezem i gdzieś nie łączył przekaźnik świateł więc nie wiedziałem że jadę tylko na pozycjach, a z naprzeciwka jechał radiowóz. I co...
policjant zamiast mnie zatrzymać kulturalnie mi pokazał że nie mam świateł*rofl*
Ostatnio natomiast policja mnie uświadomiła zamiast ukarać. Jechałem swoim Polonezem i gdzieś nie łączył przekaźnik świateł więc nie wiedziałem że jadę tylko na pozycjach, a z naprzeciwka jechał radiowóz. I co...
policjant zamiast mnie zatrzymać kulturalnie mi pokazał że nie mam świateł*rofl*
Z racji tego, że w temacie nie mam nic więcej do powiedzenia, dodam tylko jako admin, że w dziale Off Topic można pisać o wszystkim co się nie wiąże z ogólną tematyką, jednak oczywiście bez bzdur totalnych. Ten temat jednak jest jak najbardziej poprawny 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
KECZO u nas to z tym powietrzem troche inaczej robili, kazali odkręcić wentyl, bo panowie policjanci chcieli sprawdzić na jakim to się powietrzu jeździ - czy letnim, czy zimowym
:D:D

Facebook. old URSUS tractor