Wilkowice 2011
- Jacek ze Skansena
RE: Wilkowice 2011
Wszystko jest możliwe w czasie Festiwalu.Jak dostanę sygnał to jadę. Tak sobie obiecałem.
Mnie dziś Gmina Oborniki Śląskie wyposażyła w pakiet gadżetów, jako reprezentanta w festiwalowym świecie
Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Teraz muszę maszt zrobić na flagę.
Z kolei dostałem cynk, że nasz baner o wym. 3x1 m również jest już gotowy i spoczywa w bezpiecznym miejscu. W piątek go odbiorę, więc można się spodziewać, że niebawem wrzucę jakaś fotkę - chociaż projekt jest już wcześniej zaprezentowany.

Z kolei dostałem cynk, że nasz baner o wym. 3x1 m również jest już gotowy i spoczywa w bezpiecznym miejscu. W piątek go odbiorę, więc można się spodziewać, że niebawem wrzucę jakaś fotkę - chociaż projekt jest już wcześniej zaprezentowany.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
witam ja także będę ale w niedzielę. można coś kupić?
Panowie a mogę prosić by mi ktoś pokazał na mapie w którym rejonie polski te Wilkowice bo ciągnie mnie do was.
Wszystko przecież jest na stronie opisane:baro napisał/a:
Panowie a mogę prosić by mi ktoś pokazał na mapie w którym rejonie polski te Wilkowice bo ciągnie mnie do was.
https://retrotraktor.pl/readarticle.php?article_id=371
A co Ty byś chciał kupować? Jedzenie na pewno będzie można kupić.pawelxy1 napisał/a:
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Ja jestem ciekaw czy będzie widać userów RT w koszulkach
Macie informacje ilu maszyn można się spodziewać albo czy będzie Dutra ?

Super, chciałem tą bestie zobaczyć w zeszłym roku, ale nie było, tak więc jak uda mi się dojechać to w końcu zobaczę.
A można się przejechać czymś?? jakieś koszulki kupić??
Gdzie i w jaki dzień będziecie przy stoisku i gdzie??
Pozdro:D
Koszulki można kupić na stoisku klubu - takie zlotowe.pawelxy1 napisał/a:
A można się przejechać czymś?? jakieś koszulki kupić??
Nasze RT możesz zamówić, my nie robimy z wyprzedzeniem, bo nie mamy czasu się bawić w handel.
Przejechać? Jako pasażer pewnie ktoś Cię zabierze jak się dogadasz. Za kierownicą to już sprawa indywidualna i raczej tylko znajomi mogą na to liczyć i mający jakąś tam praktykę

Ja przezornie zabieram swoje jedzenie. Wydaje mi się że ceny lekko odstraszają: ziemniaki 20zł/kg, karkówka 80zł/kg itd...Ursus napisał:
(...)A co Ty byś chciał kupować? Jedzenie na pewno będzie można kupić.pawelxy1 napisał/a:
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Tak to już bywa na tego typu imprezach, że gastronomia bierze dużą kasę za żarcie. Częstym chwytem jest podawanie cen np. kiełbasy za 100g - później całą porcję ważą, do tego ziemniaczki podsmażone, musztarda, bułka i można za taki zestaw zapłacić 17-19 zl.
Ale oczywiście można zrobić tak jak Sebright i zabrać swoją "wałówkę" albo też próbować szczęścia i kupić coś w sklepie nieopodal kościoła w Wilkowicach. Problem w tym, że tam zazwyczaj są niezłe kolejki.
Ale oczywiście można zrobić tak jak Sebright i zabrać swoją "wałówkę" albo też próbować szczęścia i kupić coś w sklepie nieopodal kościoła w Wilkowicach. Problem w tym, że tam zazwyczaj są niezłe kolejki.
Ale z kim mogę się przejechać i na jakim ciągniku najlepiej??
I z dojazdem jak bo w tamtym roku z rodziną przejechałem się to teraz chyba sam ale nie wiem czy tam jakieś autobusy jeżdża?
I z dojazdem jak bo w tamtym roku z rodziną przejechałem się to teraz chyba sam ale nie wiem czy tam jakieś autobusy jeżdża?
Ursus gdyby obiad mnie kosztował 17-19 zł to byłbym szczęśliwy, jak ktoś lubi zjeść to 30-40 zł potrzeba żeby się najeść dla jednej osoby oczywiście, ja też w tym roku biorę jedzenie ze sobą.
- Marcin125p
Ja w zeszłym roku jechałem na paradzie Ursusem C-328 z 1963 roku - z rejestracją z Pleszewa. W 2008 Simarem prowadzonym przez ~Zmęczonego. Więc jak trafisz to może się przejedziesz w paradzie po Wilkowicach, chyba że później z kimś pogadasz i zrobisz rundę.pawelxy1 napisał/a:
Autobusy to jeżdżą - sprawdź rozkład PKS-u w Lesznie to się dowiesz.
RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
Trochę zaradności. Ja nie mam pojęcia skąd Ty tam będziesz jechał, więc nie mogę Ci pomóc. Popytaj, poszukaj w necie.pawelxy1 napisał/a:
Z przejażdżkami to spokojnie.
Musimy się jakoś umówić na spotkanie, wszyscy z RT

Można by np. w niedzielę po paradzie i prezentacji. A koszulki nasze obowiązkowo *saycheese* Wtedy zawsze się rozpoznamy, nawet przy przypadkowym spotkaniu na placu.
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Ja niestety będę jeden dzień tylko, prawdopodobnie w sobotę, oczywiście koszulka obowiązkowa. Wydaje mi się, że będzie więcej osób które przyjadą tylko w jeden dzień, więc może jakieś szybciej zebranie przy stoisku RT, przywitać się wszyscy chociaż.
W sumie to może doradźcie, w który dzień bardziej opłaca się przyjechać, planuje sobotę z racji, że o 17 jest koniec w niedzielę, ale chyba bardziej widowiskowy dzień z powodu przejazdu przez miasto ?
W sumie to może doradźcie, w który dzień bardziej opłaca się przyjechać, planuje sobotę z racji, że o 17 jest koniec w niedzielę, ale chyba bardziej widowiskowy dzień z powodu przejazdu przez miasto ?
No ja myślę, że to każdy wg. gustu musi sobie dobrać dzień. Teraz jest to tak w sumie rozłożone, że i w sobotę i w niedzielę jest co oglądać.
A co do stoiska... Póki co nie ma żadnego pewnika, że takowe będzie. No chyba, że Karol zabierze namiot i jacyś modelarze też wezmą coś na "wystrój" tego stoiska + może jakieś konne maszyny jak to zawsze bywało?
Dużo mam teraz na głowie, więc nawet nie wiem jak to wyjdzie z tym stoiskiem. Jak ktoś przyjeżdża i ma coś do zabrania na stoisko, to się jakoś skrzyknijcie póki jest parę dni jeszcze i zorganizujcie coś. Mi albo Rafałowi dajcie znać tylko czy mamy miejsce Wam jakieś rezerwować i ile.
A co do stoiska... Póki co nie ma żadnego pewnika, że takowe będzie. No chyba, że Karol zabierze namiot i jacyś modelarze też wezmą coś na "wystrój" tego stoiska + może jakieś konne maszyny jak to zawsze bywało?
Dużo mam teraz na głowie, więc nawet nie wiem jak to wyjdzie z tym stoiskiem. Jak ktoś przyjeżdża i ma coś do zabrania na stoisko, to się jakoś skrzyknijcie póki jest parę dni jeszcze i zorganizujcie coś. Mi albo Rafałowi dajcie znać tylko czy mamy miejsce Wam jakieś rezerwować i ile.
A to kogo mogę się spytać o przejażdżkę? I jakie koszulki??
Bo ja takowej nie posiadam tylko mam ( "Każdy orze jak może").
Pozdro z góry dzięki za odpowiedź
Bo ja takowej nie posiadam tylko mam ( "Każdy orze jak może").
Pozdro z góry dzięki za odpowiedź