Witam, Panowie nie wiem z czego mi cieknie olej wystarczy, że odpalę na 5 minut i po tym pod ciągnikiem na wysokości zaczepu transportowego od spodu cieknie i nie wiem czy to hydraulika czy wałem WOM podejrzewam, że hydraulika bo mi pompy nie podnosi bo cały wykapał. Czy ktoś się orientuje co to może być.
pozdro
kapie olej jak tam dojść
RE: kapie olej jak tam dojść
A po prawej na dole jest rurka, zasila ona pompę w olej ze zbiornika. Pewnie tam się kida. Uszczelki są dwie miedziane jak zakładasz nowe to trzeba je rozhartować.
Dlaczego nie założysz jednego tematu o swoim ciągniku i problemach jakie z nim masz 
Zakładając co chwile nowy temat robi się bałagan, a tak miał byś wszystko w jednym temacie *yes*
Jak byś dodał jakieś foto to może było by łatwiej innym użytkownikom tego ciągnika Ci pomóc.

Zakładając co chwile nowy temat robi się bałagan, a tak miał byś wszystko w jednym temacie *yes*
Jak byś dodał jakieś foto to może było by łatwiej innym użytkownikom tego ciągnika Ci pomóc.
Facebook. old URSUS tractor
- chrapek3011
Ja dopowiem że trzeba te uszczelki nagrzać do czerwoności i szybko ostudzić w wodzie.
Dzięki Panowie. To każdy chyba pisze o swoich problemach w swoich maszynach a nie o cudzych. W związku z tym każdy powinien mieć swój temat.
Panowie a macie namiar na takie uszczelki albo jak o nie pytać w sklepie.
Panowie a macie namiar na takie uszczelki albo jak o nie pytać w sklepie.
Powiedz to Ci sprzedawca da odpowiednie. W każdym porządnym sklepie mają katalogi i jak powiesz co potrzebujesz to sprawdzą i wyjmą z półki odpowiedni.
Z tego co pamiętam to chyba 22 mm po wewnątrz. Nawiasem mówiąc są dostępne gotowe zakute rurki elastyczne. Wymiana stalowych na elastyczne w 90% eliminuje przecieki (brak drgań = nieluzowanie gwintów).
PS. Jak się pisze >> nieluzowanie << czy to w ogóle prawidłowe słowo ???
Z tego co pamiętam to chyba 22 mm po wewnątrz. Nawiasem mówiąc są dostępne gotowe zakute rurki elastyczne. Wymiana stalowych na elastyczne w 90% eliminuje przecieki (brak drgań = nieluzowanie gwintów).
PS. Jak się pisze >> nieluzowanie << czy to w ogóle prawidłowe słowo ???
~lucja kup sobie instrukcje obsługi i prześpij sie pare nocek z nią.
Z tego co wiem to tylko ,,nie" z czasownikami piszemy osobno np. nie stoi ,nie leży, nie je.Resztę piszemy razem.Co do sensu,to skoro jest ,,luzowanie" to pewnie jest i ,,nieluzowanie".Język ciągle się rozwija ,to nawet jak zostałeś twórcą to jeszcze lepiej.
Wgrajcie sobie program do otwierania internetu MOZILLA FIREFOX.Posiada automatyczną funkcję korekty błędów,bo niektóre posty ,to ręce i nogi opadają.*no*Mi wyrazu,,nieluzowanie" nie poprawiło więc pewnie istnieje.
Co do dobierania uszczelek miedzianych to najlepiej zabrać ze sobą starą,lub samą śrubę,bo zdarza się że pomimo napisu że taka średnica to okazuje się że nie wchodzi bo jest np. 1mm mniejsza.Ach ta ,,chińszczyzna".
Wgrajcie sobie program do otwierania internetu MOZILLA FIREFOX.Posiada automatyczną funkcję korekty błędów,bo niektóre posty ,to ręce i nogi opadają.*no*Mi wyrazu,,nieluzowanie" nie poprawiło więc pewnie istnieje.

Co do dobierania uszczelek miedzianych to najlepiej zabrać ze sobą starą,lub samą śrubę,bo zdarza się że pomimo napisu że taka średnica to okazuje się że nie wchodzi bo jest np. 1mm mniejsza.Ach ta ,,chińszczyzna".