Witam
w celu uzupełnienia braku w mojej skrzyni korbowej dużego LANZ Bulldoga potrzebuję fragmentu skrzyni korbowej - wielkość ok dłoni, lokalizacja - góra ,za dziurą na wałek sprzegła , przeznaczenie - górne mocowanie taśmy hamulca sprzęgła
gdyby ktoś coś wiedział - będę wdzięczny za pomoc
dość pilnie jak zwykle poszukuję oryginałów do w.wym LANZa :
- góra wody
- część pionowa z napisem - czoło
- bak
- osłony
- kierownica 3 ramienna
- oblachowanie
- tylna dolna belka
- przednie felgi
- korek paliwa i benzyny - wkręcane
- korpus pompy paliwa
- koło zamachowe ciężkie
- wał korbowy
- stan poszukiwanych podzespołów w zasadzie dowolny , ale im bliżej całości tym lepiej
oczywiście wiem ,że wiele tych rzeczy da się zastapić naszymi bombajowymi , ale mnie czas nie goni a natręctwo oryginalności nie puszcza *rofl*
AKTUALNE DO ODWOŁANIA , w razie zdobyczy bedę listę modyfikował*******************************************************
odswieżam
zdobyte oryginały :
zbiornik paliwa 2 wlewowy
wajcha biegów z kulką bakielitową
wajcha gazu
kierownica 3 ramienna
1 piasta przednia
podłoga stan złomowy - ale ratuję
fragmenty skrzyni korbowej bombajowej- wspawane
korek oleju
inne braki:
- pompa oleju
- siedzenie (właściwie chętnie zobaczę zdjęcie oryginału , bo tego nie jestem pewien , mam 3 różne misy i może któraś jest właściwa )
-głowica
-przednie felgi
reszty nadal brak więc jeśli ktoś znajdzie jakikolwiek drobiazg , nawet nie wymieniony tutaj a sygnowany - proszę o kontakt
przy okazji szukam oryginalnego drewna kierownicy do LANZa , nowego , nie wierconego jeszcze , z "tamtych" lat
znalazłem 1 , ale właścicel uparł sie przy cenie 300 zł i stanie nie do końca zadowalającym
fragmentow skrzyni korbowej do bombaja - lub skrzyni na poci
RE: fragmentow skrzyni korbowej do bombaja - lub skrzyni na
koło zebate - raczej nie , wieloklin srodkowy nie pasuje , za drobny , ale na 100% po zmacaniu lub porzadnym wymiarowaniu
czy mozna zobaczyć porządne zdjęcia felgi , również z boku ?
czy mozna zobaczyć porządne zdjęcia felgi , również z boku ?