c 325
RE: c 325
A na etykiecie farby nie ma symboli utwardzaczy z jakimi można ją stosować? Spróbuj poszukać utwardzacza według typu farby czy to akryl, poliuretan ...
Facebook. old URSUS tractor
Czasu widać nie marnujesz i dobrze. Jest z tym "trochę" roboty, ale jak coś ma być porządnie zrobione, to wymaga to czasu. Pamiętaj, aby nie nakładać od razu grubo szpachlówki, tylko cienkimi warstwami, bo inaczej nie doschnie dobrze i jak siądzie, to będzie wszystko na lakierze widoczne.
Dzieki za podpowiedź, nalozylem grubiej i duzo zdarlem , teraz nalozylem (liznolem) tyllo. Ptzetarcia do golej blachy prysnolem epoksydem oczywiscie. Jest zabawy troche.....
Wiecie czy szpachle mozna rozcieczyc? Tak by toche zadsza byla.
Wiecie czy szpachle mozna rozcieczyc? Tak by toche zadsza byla.
Eeee..., ale po co? Szpachlówki są różne, jedne są gęste i trwardsze, które się ciężko docierają, a drugie są rzadsze i miękkie, ale łatwe w docieraniu 

No pięknie, pięknie
Moja maseczka jest już też gotowa pod lakier, ale czekam aż traktor będzie w "kupie" żeby przymierzyć jeszcze na ciągniku przed malowaniem na gotowo.
Szpachlę jak kupisz wykończeniową to jest odpowiednia do "wylizania" maski. Chyba, że masz uniwersalną, to jest trochę inna w obsłudze i obróbce
Jeszcze trochę Ci zabawy zostało z dziurkami. Jak sobie wszystko dopieścisz to dopiero wtedy rzuć sobie cienko podkładem akrylowym, żeby była w jeden kolor - wtedy zobaczysz ile jeszcze czeka Cię "fleczków"

Szpachlę jak kupisz wykończeniową to jest odpowiednia do "wylizania" maski. Chyba, że masz uniwersalną, to jest trochę inna w obsłudze i obróbce

Jeszcze trochę Ci zabawy zostało z dziurkami. Jak sobie wszystko dopieścisz to dopiero wtedy rzuć sobie cienko podkładem akrylowym, żeby była w jeden kolor - wtedy zobaczysz ile jeszcze czeka Cię "fleczków"

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Racja.teraz hest dwa razy szpachlo "tynkowane" przetarcia do blachy oczywiscie epoksydowym.dzis zobaczylem na wlasne oczy jak szpachla ciagnie podklad..nalozylem grubiej i nawet zaciek ja sie zribil to nic bo bedzie jeszcze przy tym chodzenia.
Otwór na kolbę to jaka ma srednice?
Otwór na kolbę to jaka ma srednice?
-
w moim capku otwór ma 35mm ,miło czytać o twojej robocie oby tak dalej pozdro*tup*
Dzieki.
W masce ta przegroda to jest 8 mm plaskownik wspawany, bo bylo z blachy ale gdy tam zaczolem spawac to i szlifowac ciezko a i ta giętkość taka jakas była, wstawilem ten plaskownik i maska nabrala sztywności, biorac ja w rece nie giba sie jak przy orginalnej przegrodzie.
W masce ta przegroda to jest 8 mm plaskownik wspawany, bo bylo z blachy ale gdy tam zaczolem spawac to i szlifowac ciezko a i ta giętkość taka jakas była, wstawilem ten plaskownik i maska nabrala sztywności, biorac ja w rece nie giba sie jak przy orginalnej przegrodzie.
-
a siateczka z czego będzie ,możesz zrobić zdjęcie mocowań lamp w masce bo chciałbym przerobić z 28 na 25 a nie wiem jak wyglądają mocowania muszę tesz zdobyć szablon otworu pozdro
I dobrze Bossmann zrobiłeś, że wzmocniłeś maskę. Ja też całą powzmacniałem. Dobrze Ci idzie robota - tylko tak dalej *tup*
-
A mógłbyś wysłać taki szablon w liście oczywiśc*secret**tup*ie na mój koszt. A fotki mocowan to sobieobejrze jak dodasz tutaj ,taką maska to dziś rarytas
-
Jeśli nie sprawi to problemu to szablon klapki tesz pozdrowienia*sarcasm*
-
Wyśle ci potem adres na PW *tup*
- Pawelc-328-
No, maska już całkiem fajnie wygląda...
Słyszałem, że chyba obciążniki dorwałeś. *clap* Który wzór?
Słyszałem, że chyba obciążniki dorwałeś. *clap* Który wzór?