c 325
RE: c 325
17tki? Masz na myśli śrubę M10 na klucz 17?
Nie byłem pewny jak to jest, gdyż nie demontowałem tego sam.
Nie byłem pewny jak to jest, gdyż nie demontowałem tego sam.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Tak klucz 17.

jedna wajha pospawana a druga cala. mysle dolozc jeszcze uszelniacz jeden.

przeszlifowane.....

tak sie zasadziwszy ,odciolem pret i nie sprawdzilem jak on stoi w stosunku do otworka ..... niech koledzy podpowiedza czy jest on rownolegly do preta czy mija sie swiatlo otworu.
poproszę kolegów o wypowiedzenie się w sprawie otworu, czy jest on równolegle do pręta wajhy ????
Ogladam na yt filmy z remontow ciakow ale niema konkretnego zdjecia tej wajhy.o_O

jedna wajha pospawana a druga cala. mysle dolozc jeszcze uszelniacz jeden.

przeszlifowane.....

tak sie zasadziwszy ,odciolem pret i nie sprawdzilem jak on stoi w stosunku do otworka ..... niech koledzy podpowiedza czy jest on rownolegly do preta czy mija sie swiatlo otworu.
poproszę kolegów o wypowiedzenie się w sprawie otworu, czy jest on równolegle do pręta wajhy ????
Ogladam na yt filmy z remontow ciakow ale niema konkretnego zdjecia tej wajhy.o_O
- Pawelc-328-
Chyba równolegle, ale nie chce Cie wprowadzić w błąd i pewien nie jestem...
U mnie ta prosta dźwignia jest tak samo pospawana jak ta twoja.
Raczej tak samo jak w tej zakrzywionej dźwigni, jeszcze popatrzę na moje zdjecja z remontu...
U mnie ta prosta dźwignia jest tak samo pospawana jak ta twoja.
Raczej tak samo jak w tej zakrzywionej dźwigni, jeszcze popatrzę na moje zdjecja z remontu...
nie sprawdziłem od razu .....

czyli nie zostalo nic innego jak odciac wajchy , dorobic po jeszcze jednym rowku na oring uszczelniajacy ,prety 12 mm z kwasowki juz mam i koncowki zataczam na gwind m8 , kwasowka jest twardsza od oginalnych pretow biec moze nie nedzie sie giac czy lamac , a i przy ustawieniu wodzikow na "ZERO" bede mogl napunktowac i nawiercic tuleje i obsadzic pret wajhy.

czyli nie zostalo nic innego jak odciac wajchy , dorobic po jeszcze jednym rowku na oring uszczelniajacy ,prety 12 mm z kwasowki juz mam i koncowki zataczam na gwind m8 , kwasowka jest twardsza od oginalnych pretow biec moze nie nedzie sie giac czy lamac , a i przy ustawieniu wodzikow na "ZERO" bede mogl napunktowac i nawiercic tuleje i obsadzic pret wajhy.
- Pawelc-328-
http://olx.pl/oferta/sprzedam-opony-do- ... 9m2lD.html
Szkoda tylko że w takim stanie, raczej już tylko na złom...
Szkoda tylko że w takim stanie, raczej już tylko na złom...
Jak tam, porównałeś już rozstaw szpilek? 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Daj jeszcze po jednym o-ringu na wałkach dźwigni i będziesz miał spokój z "poceniem" się w tym miejscu. Ja dałem po dwa o-ringi i dodatkowo jeszcze jeden uszczelniacz od środka skrzyni, czyli 3 uszczelniacze na jednej ośce. Zero luzów, zero przecieków 

Facebook. old URSUS tractor
- Pawelc-328-
Wał podnośnika kupisz nowy czy będziesz ratował ten stary?
Ten na którym się ramiona podnośnika wspierają
Z frezami.