c 325
RE: c 325
Jak wygląda ten trzeci uszczelniacz jaki dałeś czy to po porostu oring czy jakiś inny typ uszczelniacza?damber napisał/a:
Daj jeszcze po jednym o-ringu na wałkach dźwigni i będziesz miał spokój z "poceniem" się w tym miejscu. Ja dałem po dwa o-ringi i dodatkowo jeszcze jeden uszczelniacz od środka skrzyni, czyli 3 uszczelniacze na jednej ośce. Zero luzów, zero przecieków
To uszczelka teflonowa stosowana w hydraulice. Taka biała podkładka o grubości ok. 3mm (akurat taka mi pasowała). Założona od wnętrza skrzyni na ośkę dźwigni pomiędzy korpus skrzyni, a wodzik przesuwu tryba.
Facebook. old URSUS tractor
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0c1 ... b]bossmann napisał/a:[/b]
Tak klucz 17.

jedna wajha pospawana a druga cala. mysle dolozc jeszcze uszelniacz jeden.

przeszlifowane.....

tak sie zasadziwszy ,odciolem pret i nie sprawdzilem jak on stoi w stosunku do otworka ..... niech koledzy podpowiedza czy jest on rownolegly do preta czy mija sie swiatlo otworu.
poproszę kolegów o wypowiedzenie się w sprawie otworu, czy jest on równolegle do pręta wajhy ????
Ogladam na yt filmy z remontow ciakow ale niema konkretnego zdjecia tej wajhy.o_O[/quote]
dalej szukam rozwiązania tych dzwigni. o_O
Tak klucz 17.

jedna wajha pospawana a druga cala. mysle dolozc jeszcze uszelniacz jeden.

przeszlifowane.....

tak sie zasadziwszy ,odciolem pret i nie sprawdzilem jak on stoi w stosunku do otworka ..... niech koledzy podpowiedza czy jest on rownolegly do preta czy mija sie swiatlo otworu.
poproszę kolegów o wypowiedzenie się w sprawie otworu, czy jest on równolegle do pręta wajhy ????
Ogladam na yt filmy z remontow ciakow ale niema konkretnego zdjecia tej wajhy.o_O[/quote]
dalej szukam rozwiązania tych dzwigni. o_O
Już dokładnie nie pamiętam, ale w jednej z dźwigni otwór nie jest równolegle do pręta. Ja przed spawaniem włożyłem do skrzyni i sprawdziłem jak powinny być ustawione otwory względem prętów i dopiero wtedy pospawałem. Tak też proponował bym zrobić w Twoim przypadku.
dzieki.tak tez sobie romyslalem zrobic.... ale gdyby ktoś podrzucić foto to by było już zrobione.
dziś przyszły odblysniki do lamp ,nowe bym kupił ale to byłyby nowe a co ze starymi? miałbym wyzucic?
wyrzucić szkoda ,a żeby leżały tez bez sensu,ale dzięki dobremu majstrowi są jak nowe.
dziś przyszły odblysniki do lamp ,nowe bym kupił ale to byłyby nowe a co ze starymi? miałbym wyzucic?
wyrzucić szkoda ,a żeby leżały tez bez sensu,ale dzięki dobremu majstrowi są jak nowe.
czy ta miarka jest wkreceni w korek?
u mnie ta wygięte dzwignia jest od pompy. i ma otwór wraz z pretem. ta druga prosta od wom i otwór mija się z pretem.
u mnie ta wygięte dzwignia jest od pompy. i ma otwór wraz z pretem. ta druga prosta od wom i otwór mija się z pretem.
- Jacek ze Skansena
Szukam tyłu do C 325. Może kto ma?
- Jacek ze Skansena
Dzięki czekam na info.
dziś śruby do ociaznikow poszlifowalem i ocynkuje je galwanicznie.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/358 ... 415c5.html

sprezyny ocynkowane. wyszly super. odblysniki stare ale zrobione na nowke.
ramka przyszla z polskiej galwanizacji z informacja ze sie nieda.... jak widac da sie. sam szlifowalem i polerke zrobilem. miedz nikiel i chrom juz normalny zaklad galwaniczny.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/358 ... 415c5.html

sprezyny ocynkowane. wyszly super. odblysniki stare ale zrobione na nowke.
ramka przyszla z polskiej galwanizacji z informacja ze sie nieda.... jak widac da sie. sam szlifowalem i polerke zrobilem. miedz nikiel i chrom juz normalny zaklad galwaniczny.
Zajebiście te części wyglądają po odnowieniu! Aż ciężko uwierzyć, że to nie nówki, a ocynk na sprężynach miodzio!!!
-
Robi wrażenie.*sarcasm**sarcasm**sarcasm**sarcasm*
- Pawelc-328-