zetor 25 A remont
- chrapek3011
RE: zetor 25 A remont
Zetorkowy silnik kręci w prawo.A rozrusznik patrząc od przodu silnika kręci w lewo.
jaki rozstaw szpilek ma felga od zetorka 25??i czy podeją od innego ciagnika bez przeróbek z waszych wypowiedzi wyczytałem ze od supra podejdą, czy podejdą od jakiegoś innego??jak znajde zamienniki 28 to oryginały sprzedam po małych pieniądzach
Jak znajdziesz od Ursusa C-45/C-451 28 calowe, lub w starszych Vistulach ( te same felgi co w Ursusie) to ja mam flansze gotowe, które przykręcasz do tych felg i potem całość pasuje Ci do piasty Boćka. Sprawdzone i profesjonalnie toczone z grubego materiału. Jakby co to na te koła oryginalne mogę pozamieniać.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
a jakieś felgi bardziej ogólno dostępne?? np 4011 czy ferguson 255 czy 2511??bo c 45 to też ciężko dostać
tylko jak założysz koła 28 cali do zetorka25A to trzeba uważać na 6 bieg bo troszkę za szybko i zmieniają ci się prędkości na wszystkich biegach a tak to najbardziej pasują felgi od Vistuli i C-45 tylko trzeba podciąć środek o jakieś 5mm żeby pasowały na gwiazdę
tylko że koła od vistuli też są ciężko dostępne i ja właśnie chce żeby był szybszy gdyż do lasu mam kawałek i tak ruszam z 4 nawet z obciążeniem także zapas mocy jest
a od bizona np jakbyś felgi założył?
najlepiej wstaw koła od 25K to samochodem go nie dogonisz:D a tak poważnie to po co zmieniać orginalne jeżeli są zdrowe felgi ???
ciągnik jest przechylony do tyłu tylna opona ma małą wysokość licząc od felgi do bieżnika przez to jest wolniejszy a do lasu mam spory kawałek i przydało by sie żeby szybciej jechał, dodam ze przednia oś jest od 25 A także z przodem inic nie zrobie pozatym przodu nie chcę ruszać ewentualnie wysokie opony
to załóż do przodu koła od skody 105 lub 120 pasuja na piasty i ciągnik nie będzie już pochylony do tyłu
a własnie nie chcę przodu ruszać jak wsadzę mniejszę koła to będzie śmiesznie wyglądać wyższe opony lub felga 28 cali mnie interesuje
na 99% mam felgi 28 cali do K25 - czyli bociana , musze sprawdzić , bedę przywracać bocka do oryginału - i mam już tylne koła boćkowe
sprawdzę i dam znać , lokalizacja - Bydgoszcz/Szczutki - no i wysłać tego nie dam rady jakby co
sprawdzę i dam znać , lokalizacja - Bydgoszcz/Szczutki - no i wysłać tego nie dam rady jakby co
fajnie że masz takie kółka ale niestety ja mieszkam zbyt daleko okolice olkusza małopolskie ciekawe ile by transport wyszedł za nie ale napewno z 500 zł jak chciałem silnik kupić z ololic bydgoszczy to 600 mi zaspiewali
sądzę ze transport nie powinien przekroczyć ok 200 zł , może 150 , tyle ostatnio kosztowała paleta na trasie Jarosław-Poznań gdzie jechała felga żeliwna bombajowa , 2 stalowe , i inne graty - ok 150 kg razem
Ewentualnie możesz się dogadać z kimś co lata na choćby podobnej trasie - może wrzuci jak ma miejsce w busie/ciężarówce.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
no właśnie szukam kogoś kto jeżdzi ciężarówką w tamtym kieunku
póki co chciałem jeszcze nawiązać do oryginalnych świec zetorkowych mam takowe założone w swoim zetorku ale dzisiaj chciałem go zapalić i zauważyłem że coś ciężko łapie przyjżałem sie żarnikowi i nawet jak grzeje 2 minuty to żarnik jest gorący ale prawie w ogóle się nie żarzy świece też niby ciepłe w sumie gorące nawet kolektor robi sie ciepły a żarnik dalej nie żarzy się i niewiem co mogło sie stać, na samym początku jak złożyłem te świece to ok po 40 sekundach żarnik był czerwony i palił na dotyk a teraz sie zastanawiam co mogło sie stać pomóżcie
póki co chciałem jeszcze nawiązać do oryginalnych świec zetorkowych mam takowe założone w swoim zetorku ale dzisiaj chciałem go zapalić i zauważyłem że coś ciężko łapie przyjżałem sie żarnikowi i nawet jak grzeje 2 minuty to żarnik jest gorący ale prawie w ogóle się nie żarzy świece też niby ciepłe w sumie gorące nawet kolektor robi sie ciepły a żarnik dalej nie żarzy się i niewiem co mogło sie stać, na samym początku jak złożyłem te świece to ok po 40 sekundach żarnik był czerwony i palił na dotyk a teraz sie zastanawiam co mogło sie stać pomóżcie
A jak je podłączyłeś?
podłączyłem je tak jak mi chrapek pisał wszystko było ok zapalał na dotyk dzisiaj mi sie coś poknociło niby daje temperature a nie daje bo sie nie żarzy mysle czy gdzie nie ma zwarcia czy przebiciaw końcu jest zima jest wilgotno może jakie kabelki zawilgnęły sam nie wiem jedyne co przychodzi mi na myśl to to że ja je kupiłem używane za grosze i nie było izolatorów więc odizolowałem pręt plusoway od obudowy gdzie zwykle jest ten plastik owijając ten pręcik tetkturką i wsunąłem go niżej
ale czy to może być to sam nie wiem
ale czy to może być to sam nie wiem
- chrapek3011
Mnie się wydaje,że całą przyczyną mogą być te używane świece.
To ten brak izolatorów może być problemem. To są świece dwubiegunowe. Moim zdaniem świece złom.