Panowie wielki szacun - pozdrawiam

witam,cobraxx napisał/a:
Ew. jak Właściciel chciałby mieć bombaja na oryginał, to mogę się pozbyć całego tyłu starego typu bez znaków GZM
drandrzej napisał/a:
z tą kopią to byłbym ostrożny
Lanzów jest tyle modeli - różniących się zasadniczo rozwiązaniami technicznymi na przestrzeni produkcji że jeszcze niejedno nas zadziwi jak to działało , poszukiwałem materiału który pomoże upewnić się po szczegółach(typu sprzęgło , nadlewki w skrzyni korbowej , zaślepione oryginalnie otwory technologiczne ,wyposażenie ...... )jaki model restauruję - i na jakie lata przypada jego produkcja . Mam już sporo % pewności ,ale każde źródło zbliża do tej prawdy , stąd pożądam rycin w oryginalnych materiałach z tamtych lat , pamięć jest zawodna i częste skłonności do przeinaczania faktów - są po prostu cechami ludzkimi - nawet informacja od byłego właściciela - którą posiadam - powinna być jakoś potwierdzona i uszczegółowiona .
jeśli to nie kłopot - chętnie poczytałbym knigę o LB .
Jacek podeślij mi na email fotki tego koła, w jakim stanie jest? Do założenia czy trzeba coś grzebać?Jacek ze Skansena napisał/a:
U mnie jest jedno koło zamachowe od strony sprzęgła. jak interesuje to proszę. cena powiedzmy 700 zł.