Ursus C-451 - reanimacja
RE: Ursus C-451 - reanimacja
A miałeś też pękniętą? Bo wiesz, pęknięcie pęknięciu nie równe może się okazać.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Tak, w bombajku mam pękniętą, a te wszystkie pęknięcia wyglądają tak samo, mam lekko wyszczerbione, ale wszystko szczelnie trzyma.Ursus napisał/a:
Do tematu podszedłem też tak, że jak będzie się coś dziać to wtedy się zrobi. jak będzie taka potrzeba.
Teraz mam głowicę po spawaniu, ale ja tego nie spawałem to okaże się w praniu jak to się sprawuje.
sześciany to w zasadzie wkręcane w płuca kwadratowe nakrętki - wykręca sie przed planowaniemcobraxx napisał/a:
Pęknięcie ja osobiście bym nic nie robił. U mnie nie leci nie cieknie. więc trzyma. Do gruszy także się woda nie zbiera.
Chyba że ktoś to bardzo dobrze pospawa, ale to jest żeliwo i wysoka temperatura więc różnie to może być.
Ale z tematu interesuje mnie właśnie jak byś mógł to zrób zdjęcie tych sześcianików, bo muszę takie mocowania podorabiać oraz mógłbyś podać wymiary oraz te grubsze blaszki z jakiej blachy grubej są zrobione.
resztę mam podorabianą nie fabrycznie , ale z wieczora pomierzę
Na fotce ładnie, zobaczymy jak w praktyce 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...

Uploaded with ImageShack.us
po szlifie

Nasza glowica jedzie do spawania na goraco do Katowic, potem bedzie obrabiana i slad po peknieciu zaginiecobraxx napisał/a:Tak, w bombajku mam pękniętą, a te wszystkie pęknięcia wyglądają tak samo, mam lekko wyszczerbione, ale wszystko szczelnie trzyma.Ursus napisał/a:
Do tematu podszedłem też tak, że jak będzie się coś dziać to wtedy się zrobi. jak będzie taka potrzeba.
Teraz mam głowicę po spawaniu, ale ja tego nie spawałem to okaże się w praniu jak to się sprawuje.

Pawel, moze bysmy kupile te dziurawa gitare i ja naprawili w jakis sposob?Ursus napisał/a:
Na fotce ładnie, zobaczymy jak w praktyce
A wzor od Hornika posluzy za model do dorobienia ewentualnie kolejnej?
WIdac, ze towar deficytowy...
Aż tyle luzu było na mimośrodzie ? Ja w swoich to praktycznie zero luzów na szczęście.
To ciekawe czy teraz ten chrom wytrzyma.
części regulatora gotowe do montażu:

Uploaded with ImageShack.us<br><br><br><br>
Tam nie ma duzych obciazen a ruch jest tylko wachdlowy niewielki wiec powinno dac rade...
widok spasowania zebow kola dorabianego i oryginalnego:

Uploaded with ImageShack.us<br><br><br><br>
bylo sporo luzu - kilkakrotnie przekraczalo norme...cobraxx napisał/a:
Aż tyle luzu było na mimośrodzie ? Ja w swoich to praktycznie zero luzów na szczęście.
Tam nie ma duzych obciazen a ruch jest tylko wachdlowy niewielki wiec powinno dac rade...
widok spasowania zebow kola dorabianego i oryginalnego:

Nie wiem czy cenowo będzie to opłacalne. Skoro mówiłeś, że dorobić można, albo choć spróbować - to na początku lipca mamy mieć wzór
Jak nie wyjdzie opcja dorobienia, to wtedy będziemy myśleć. Cały czas poszukiwania gitary trwają - może się uda nabyć coś co będzie łatwiej "połatać".

Jak nie wyjdzie opcja dorobienia, to wtedy będziemy myśleć. Cały czas poszukiwania gitary trwają - może się uda nabyć coś co będzie łatwiej "połatać".
Mała prośba - wrzucaj na forum fotki w postaci miniaturek - nie będzie się temat rozjeżdżał 

- Jacek ze Skansena
Muszę sprawdzić czy ta gitara u mnie nie leży bo coś mi się zdaje.
nie wiem jak.... wklejam po prostu kodyUrsus napisał/a:
Mała prośba - wrzucaj na forum fotki w postaci miniaturek - nie będzie się temat rozjeżdżał
bedziemy wdzieczniJacek ze Skansena napisał/a:
Muszę sprawdzić czy ta gitara u mnie nie leży bo coś mi się zdaje.

moze bym podjechal z jakas paleta - na jaki adres mam sie udac?drandrzej napisał/a:
znalazłem na jednej z moich skrzyń kolor szary bombajowy
skrzynia stara , brak odlewu na rozrusznik choć 2 kalamitki , pod skrzynia ukazało się to :
jeśli koloru jeszcze nie macie - to możesz Paweł pożyczyć jakiś pokaźny plik próbek szarych z mieszalni - i gdy będziesz jechał w moje rejony - porównasz który to RAL , kolor znalazł się od dołu skrzyni , na podkładzie tlenkowym
Przed:

Po czyszczeniu:

Po czyszczeniu:

To proste - zamiast linku zwykłego - wybieraj Thumbnail for forums lub podobnieUrsus-C45 napisał/a:
nie wiem jak.... wklejam po prostu kody

odpowiedz do zagatki pochwa i co wygrałem zetora:p
Niestety niesolo424 napisał/a:
odpowiedz do zagatki pochwa i co wygrałem zetora:p

Ursus-C45 napisał/a:
moze bym podjechal z jakas paleta - na jaki adres mam sie udac?
Bydgoszcz , zadzwoń jak będziesz planował trasę
Andrzej, Ty chyba kiedyś wspominałeś coś o wtryskiwaczu - o metodzie regeneracji, jakiś zestaw za ileś tam EUR? Czy źle kojarzę?