moja kolekcja

Wszystko co związane z motoryzacją
Awatar użytkownika
GMalec

moja kolekcja

Post autor: GMalec »

witam wszystkich retrotraktorzystów!

Dzisiaj zarejestrowałem sie na tym wspaniałym forum, ciesze sie ze takowe jest. Mam 23 lata i na imie Grzegorz , posiadam mała kolekcje sprzetu rolniczego oczywiscie OLD . w skład wchodzi min. Zetor 25a, fortschritt rs09, silnik s-320 (s-18), przewracarka konna , kopaczka konna, płóg konny , siewnik 13-lejowy w bdb stanie, brony konne, opielacz wszystko oprucz siewnika do renowacji . jest jeszcz władimirec t25a2 ale to ojca i za nowy na ta stronke. W planach mam zamiar zakupic jeszcze poczciwego dzika-2 ale to dopiero jak sie uporam z tym co mam prosze o wasze opinie! :p

Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
Marek z lasu

RE: moja kolekcja

Post autor: Marek z lasu »

Serdecznie witamy na forum młodego entuzjastę starego sprzętu rolniczego ,na pewno w miarę możliwości pomożemy .
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

Bardzo dobrze, widać że jest coraz więcej fanatyków starej techniki rolniczej:D Witam i życzę dalszego rozwoju tej pięknej pasji:D
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Awatar użytkownika
GMalec

wielkie dzieki! No pasja troche droga wiadomo ale jak ktos to kocha to nie liczy sie wydatek kazdy robi maszynke dla siebie i ma z tego satysfakcje. Juz niedługo bedzie relacja z rematu rs 09 (renowacji) czyli rozkład do ostatniej sierubki a potem wymiana symeringów uszczelniaczy itp. i oczywiscie malowanie!

POZDRAWIAM!!!
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Post autor: damber »

Ładna kolekcja.
Władek też tu pasuje - troche tu ich jest :)
Jakie masz oznaczenie Twojego nośnika? RS-09, czy już GT124.
Facebook. old URSUS tractor
Awatar użytkownika
GMalec

Witaj ~damber mój nosnik to rs09 rocznik 1963 cały do malowania bo farba obłazi i pare udogodnien i maszynka bedzie super! juz niedługo foto relacja z reanimacji mam nadzieje ze sa tu fachowcy od rs-ów bo sam to niezabardzo bo mam dopiero 23 latka ale duzo zeczy wiem. :p
lukasz_f9

Post autor: lukasz_f9 »

Witamy kolejnego kolegę retrtraktorzystę:D
Awatar użytkownika
GMalec

witajcie! kto wie jakie cisnienie oleju powinien miec rs09 bo niemam pojecia? czy powinien byc zegar czy tylko kontrolka od oleju?

A i czy ktos na tym forum posiada oryginalny opryskiwacz do rs-a ten na przednia belke 2 zbiorniki 300 litrowe ja mam tylko te zbiorniki i rame na lance z przodu ale pompy brak i tego dozownika duzego do proszku moze ktos ma te rzeczy?
ODPOWIEDZ