Witam wszystkich,
jako, ze walczę z restauracja swojego "Sagana" i napotykam na różnego rodzaju uszkodzenia, szukam alternatywnych źródeł części i usług.
Znalazłem kilka firm remontowo-produkcyjnych w Niemczech i Holandii
oferujących części i usługi związane z ciągnikami Lanz-Bulldog, Ursus i Pampa - czy ktoś z forumowiczów orientuje się jakie są ceny? Jakie terminy realizacji? Jak wygląda jakość? Czy ktoś ma jakieś doświadczenie we współpracy z zachodem w ty temacie?
Od Pawła (Administratora) słyszałem, że niektóre firmy w Polsce zajmujące się odtwarzaniem, remontami czy kopiowaniem części nie najlepiej się prezentują od strony jakości.
Wszedłem w kontakt z kilkoma firmami i jestem ciekaw czy to pionierska akcja czy są już weterani mogący służyć radą.
Myślę, że temat może zainteresować wszystkich którzy chcą kupić towary o wysokiej jakości i nie być zależnym od jednego czy dwóch dostawców.
Pozdrowienia
Szczepan
Warsztaty i firmy remontowe EU ( NIEMCY, HOLANDIA)
RE: Warsztaty i firmy remontowe EU ( NIEMCY, HOLANDIA)
15 000- 25 000 euro za remont kapitalny , nikt tam nie bawi się w jakiekolwiek ratowanie Twoich pieniędzy , mozna kupic jakies części jesli brakuje u nas , zaczynam sam o tym myslec , ale traktuję to jako wyjście awaryjne - póki co w Lotto losują inne numery niz ja wypisuję na kupon 

chyba dales za wysokie te ceny skoro za mniej mozna kupic caly ciagnik? jak twierdza sprzedajacy po remoncie - chyba, ze remont polega na pomalowaniuz zewnatra... W kazdym razie na pewno jest drozej na zachodzie i zdaje sobie z tego sprawd natomiast widze, ze niektore podzespoly i czesci sa tansze albo w cenach porownywalnych jak w Polsce. Obawiam, sie jednak, ze w Niemczech moge uzyskac lepsza jakosc, nie generaliujac oczywiście i nie skreslajac wszystkich polskich uslugodawcow i wytworcow. Po prostu jest tu wieksze ryzyko otrzymania towaru lub uslugi nizszej jkosci co prawda z nizsza cene.
Pytanie czy stosunek jakosci do ceny jest nadal korzystny.
Pytanie czy stosunek jakosci do ceny jest nadal korzystny.
No i właśnie... To niestety często tak wygląda.Ursus-C45 napisał/a:
chyba dales za wysokie te ceny skoro za mniej mozna kupic caly ciagnik? jak twierdza sprzedajacy po remoncie - chyba, ze remont polega na pomalowaniuz zewnatra...
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...