zetor 25 głowica
zetor 25 głowica
Witam mam takie pytanko z jaką siłą dokręcać głowice w zetor k 25 przeszukałem forum i jedynie kilka zapytań znalazłem a sztywnych odpowiedzi brak ,przy okazji może ktoś wie jakie luzy powinny być na zaworach tak książkowo dziękuje pozdrawiam Grzegorz. Odnowie pytanie bo głowica wciąż nie założona więc proszę mi podpowiedzieć jeżeli ktoś zakładał to jak ja dokręcił i jaki luz na zaworach ustawił dziękujeGłowica zamontowana przykręcona dynamometrem na 20kg ja już uruchomię silnik to myślę ją dokręcić pozostaje czekać .Pozdrowionka Grzegorz.
RE: zetor 25 głowica
Grzegorz dociągałeś już głowice? jaką siłą? czy te 20 kg to książkowe dane?po jakim czasie trzeba dociągać ?
dokręciłem pózniej dorwałem instrukcje i tam jest napisane 12 dociągnąć by pasowało po odpaleniu i zagrzaniu ja jeszcze go nie uruchomiłem ale nawet 20 to myślę ze na dwa razy po kg. poprawie. Sprawdzę jutro to książkowe 12kg dla pewności
Szybko wracam aby wyprostować co zamieszałem nie 12 książkowo pomiędzy 14 a 15kgm
Szybko wracam aby wyprostować co zamieszałem nie 12 książkowo pomiędzy 14 a 15kgm
Dzięki Grzegorz za pomoc czekam teraz na uszczelkę i do dzieła *tup*
Życzę powodzenia*tup*