Witam wszystkich .
Mam problem z Chłodnicą nie wiem co się dzieje kiedy jest w trakcie pracy w chłodnicy jest zimna woda natomiast w bloku silnika jest bardzo gorąca ...
Jeśli moglibyście mi pomóc z Góry bardzo dziękuje . Pozdrawiam
Ursus c-328 Chłodnica
RE: Ursus c-328 Chłodnica
Termostat się zawiesił, sprawdziłeś?
Odkręć pokrywkę i sprawdź, najpewniej tam jest przyczyna.
Odkręć pokrywkę i sprawdź, najpewniej tam jest przyczyna.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Sam dokładnie nie wiem ALE coś w tym jest ;] . Nie Akurat z Wawy ;p
jak nie termostat to może coś z pompą wody
jeżeli jeździsz na wodzie to na zime lepiej wyjąć termostat bo może Ci zamarznąć chłodnica
jeżeli jeździsz na wodzie to na zime lepiej wyjąć termostat bo może Ci zamarznąć chłodnica
Ale co w pompie? Wirnik się rozleciał? Raczej niemożliwe, C 328 miały żeliwne wirniki w pompach(nie wiem czy pojawiły się kiedykolwiek w C 328 pompy z ebonitowymi, jak któryś Kolega wie niech to sprostuje) a taki sobie po prostu nie odpadnie. No i uszkodzenia pompy zaraz objawiają się wyciekiem.
Według mnie to właśnie termostat, kamień nie zatka przewodów silnik-chłodnica, nawet jak chłodnicę zatka to trochę wody dopłynie. Pierwsze miejsce które koniecznie trzeba sprawdzić to właśnie termostat.
Według mnie to właśnie termostat, kamień nie zatka przewodów silnik-chłodnica, nawet jak chłodnicę zatka to trochę wody dopłynie. Pierwsze miejsce które koniecznie trzeba sprawdzić to właśnie termostat.
Też mam takie prze czucie Ale warto się pod pytać fachowców ;]
Jeśli się nie wie lub się podejrzewa nawet trzeba. To na pewno mniejszy wstyd zapytać kogoś kto się zna niż próbować samemu i całkowicie robotę sknocić albo męczyć się szukając usterki, czasem się tak zdarza.