FELGI przedniej jak na zdjęciu/inne graty LANZ
RE: FELGI przedniej jak na zdjęciu/inne graty LANZ
A może by dać felgę do dorobienia? Pod Białymstokiem na pewno by dorobili. Ja tam dorabiałem felgi.
a to nie wiedziałem , podeslij proszę Jarek namiary na PW ?
military to coś wojskowego wprost , jeśli pełna guma to armata , dętkowa - moze być cięzarówka z UNRy , farmalle/ihc miały inne wymiary opon
military to coś wojskowego wprost , jeśli pełna guma to armata , dętkowa - moze być cięzarówka z UNRy , farmalle/ihc miały inne wymiary opon
Wentyl wystaje więc pewnie dętkowa. A ta UNR"a to ogólnie mówiąc pomoc dla odbudowy krajów zniszczonych po II wojnie, dobrze kojarzę??
Tak, UNRRA, czyli United Nations Relief and Rehabilitation Administration po polsku to mniej więcej: Administracja Narodów Zjednoczonych do Spraw Pomocy i Odbudowy
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
C45- takie
6 śrub, 5 otworów , płaskate powierzchnie dookoła otworów między sąsiednimi dziurami na śruby odległość 83 mm chyba
starsza wersja na 1 pierścień pełen , obracany o 90st po założeniu , nowsza wersja - 2 pierścienie ,często w starych C45 koło idące w bruździe też zakładano już samodzielnie felgę na 2 pierścienie - bo ten pojedynczy potrafi wyskoczyć z koła - jak u mnie na Szreniawie ( dobrze że nikomu nic , i dobrze że Jacek miał sprężarkę , podnośnik i zaoferował pomoc - wspólnymi siłami udało się )
Odgrzewam temat
mnie już jest cieplej :p
felga nadal poszukiwana , o tyle pilne , że mam już tylne koła gotowe , 1 felga przednia kompletna , opony i dentki przyjechały , czas powoli składać całość
6 śrub, 5 otworów , płaskate powierzchnie dookoła otworów między sąsiednimi dziurami na śruby odległość 83 mm chyba
starsza wersja na 1 pierścień pełen , obracany o 90st po założeniu , nowsza wersja - 2 pierścienie ,często w starych C45 koło idące w bruździe też zakładano już samodzielnie felgę na 2 pierścienie - bo ten pojedynczy potrafi wyskoczyć z koła - jak u mnie na Szreniawie ( dobrze że nikomu nic , i dobrze że Jacek miał sprężarkę , podnośnik i zaoferował pomoc - wspólnymi siłami udało się )
Odgrzewam temat
mnie już jest cieplej :p
felga nadal poszukiwana , o tyle pilne , że mam już tylne koła gotowe , 1 felga przednia kompletna , opony i dentki przyjechały , czas powoli składać całość
"mnie już jest cieplej :p" Tak tak pamiętam, tylko ostatnio krucho z czasem u mnie.
to tylko żart , spoko , dręczę każdego w tej sprawie , niektórych kilka razy bo zapominam że już męczyłem - ale póki co - nie było trafienia
odgrzewam temat , Marek miał namiar na oryginały , ale człowiek nawet zdjęcia zbronił zrobić i pognał z obejścia , więc znów wraca sprawa felg
jakby czasu starczyło - będę wdzieczny
niestety człowiek który posiadał felgę była na tyle "uczciwy" że umówił się ze mną i w dniu w którym miało dojść do tranzakcji nie odbierał telefonu , dzień póżniej jak w końcu odebrał - stwierdził że temat nieaktualny
kupa czasu , klika telefonów , i wszystko na marne
*saycheese* zatem NADAL POSZUKUJĘ FELGI *saycheese*
rozpytajcie prosze znajomych , może gdzieś się wreszcie trafi , stan dowolny , albo chociaz materiał do odtworzenia , odsadzenie części przykręcanej do piasty od rantu - ok 4 cm , nitowana , kształt na zdjęciach
odgrzewam temat , Marek miał namiar na oryginały , ale człowiek nawet zdjęcia zbronił zrobić i pognał z obejścia , więc znów wraca sprawa felg
jakby czasu starczyło - będę wdzieczny
niestety człowiek który posiadał felgę była na tyle "uczciwy" że umówił się ze mną i w dniu w którym miało dojść do tranzakcji nie odbierał telefonu , dzień póżniej jak w końcu odebrał - stwierdził że temat nieaktualny
kupa czasu , klika telefonów , i wszystko na marne
*saycheese* zatem NADAL POSZUKUJĘ FELGI *saycheese*
rozpytajcie prosze znajomych , może gdzieś się wreszcie trafi , stan dowolny , albo chociaz materiał do odtworzenia , odsadzenie części przykręcanej do piasty od rantu - ok 4 cm , nitowana , kształt na zdjęciach
Będę w sobotę być może w okolicy gdzie sporo takich gratów się znajduje - może tam coś trafię.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
Posiadam felgę od C 45 trochę sfatygowana. Może coś ci się przyda. Znalazłem pierścienie. Musisz podjechać czy coś się nada. w sobotę jestem w domu.
Dzięki Jacek , bombajowa niestety się nie nada , chyba że bym rzeźbił jakoś cały środek (całą blachę miedzy piastą a pierścieniem osadzenia opony) , jestem w stanie przerobić coś podobnego - od nowa wytworzyć chyba nie za bardzo ,ale nie wyrzucaj , rózne ostateczności się zdarzają .
O Sobocie pamiętam , jadę z rodziną do Gorzowa , ale na chwilkę chciałbym wskoczyć i chociaz się przywitać .<br><br><br><br>[quote]drandrzej napisał/a:
1)
poszukuję felgi przedniej ,takiej jak na zdjęciu
ewentualnie takiej z której jest podobna krzywizna części przykręcanej do piasty a nitowanej do obręczy
wolałbym oryginał , ale jeśli znajdzie się felga podobna , co do kształtu a różniąca się ilością /ksztaltem wycięć/rozstawem dziur mocowania do piasty - jakoś sobie poradzę
felga 20 cali , oto zdjęcia oryginalnej :

może ktoś będąc na złomowisku bądź gdzieś przypadkiem znajdzie - będę wdzięczny
2) szukam nadal :
- FELGI !!! *bye*
- oblachowania LANZ - stan w zasadzie dowolny (byle było do czego spawać jeśli dziurawy )
- zaczepu dolnego LANZ - podobny do ursusowego - ale szersza i dłuższa belka , cięgna z trapezowymi nadstawkami
podbijam bo wciąż brak !
felgi przywiezione z Lindeny - niestety są do innej wersji i do mojej sie nie nadają - nie da się przykręcić - a doprowadziłem je już do oryginału , zostały zanitowane od nowa jak powinny ,....
O Sobocie pamiętam , jadę z rodziną do Gorzowa , ale na chwilkę chciałbym wskoczyć i chociaz się przywitać .<br><br><br><br>[quote]drandrzej napisał/a:
1)
poszukuję felgi przedniej ,takiej jak na zdjęciu
ewentualnie takiej z której jest podobna krzywizna części przykręcanej do piasty a nitowanej do obręczy
wolałbym oryginał , ale jeśli znajdzie się felga podobna , co do kształtu a różniąca się ilością /ksztaltem wycięć/rozstawem dziur mocowania do piasty - jakoś sobie poradzę
felga 20 cali , oto zdjęcia oryginalnej :

może ktoś będąc na złomowisku bądź gdzieś przypadkiem znajdzie - będę wdzięczny
2) szukam nadal :
- FELGI !!! *bye*
- oblachowania LANZ - stan w zasadzie dowolny (byle było do czego spawać jeśli dziurawy )
- zaczepu dolnego LANZ - podobny do ursusowego - ale szersza i dłuższa belka , cięgna z trapezowymi nadstawkami
podbijam bo wciąż brak !
felgi przywiezione z Lindeny - niestety są do innej wersji i do mojej sie nie nadają - nie da się przykręcić - a doprowadziłem je już do oryginału , zostały zanitowane od nowa jak powinny ,....
zbiornik paliwa do silnika stacjonarnego by sie przydał - wiadomo ile to ma kosztować ?
PAWEŁ
może by przenieść ten i powyższy post do innego działu / lub innego wątku w tym dziale ?
PAWEŁ
może by przenieść ten i powyższy post do innego działu / lub innego wątku w tym dziale ?
To nie jest dział Giełda, więc takie ogłoszenia wrzucaj najlepiej tam ze wszystkimi wymaganymi danymi.protek napisał/a:
http://naforum.zapodaj.net/b5fa1e445f42.jpg.htmlcoś takiego jeżeli komuś się przyda to pisać
Niech już tu zostanie, na przyszłość jednak interesy i ewentualne zapytania - jak już ktoś wrzuci tak swoją ofertę - to proszę na PW załatwiać i spokójdrandrzej napisał/a:
zbiornik paliwa do silnika stacjonarnego by sie przydał - wiadomo ile to ma kosztować ?
PAWEŁ

szukam nadal :
- FELGI !!!
- FELGI !!!
A nie gadałeś z Jurkiem? On ma w swoim Ursusie chyba taką belkę? Może chciałby się jednak jakoś wymienić?
Jurek ma od Pampy , nie LB
-
dzięki
podobna !
jakoś patrzac na tą cenę nie mam odwagi zadzwonić , ale może zaporoponuję wymiane na oryginał c45
inna sprawa ze tych felg jest tyle rodzajów ,że właściwie nie miałem o tym pojęcia wcześniej - samych LANZ-owskich
podobna !
jakoś patrzac na tą cenę nie mam odwagi zadzwonić , ale może zaporoponuję wymiane na oryginał c45
inna sprawa ze tych felg jest tyle rodzajów ,że właściwie nie miałem o tym pojęcia wcześniej - samych LANZ-owskich
-
zadzwonić nie zaszkodzi, a nóż uda się kupić :p