Jakie oleje najlepsze do t-25?

Wszystko o ciągnikach z ZSRR
Painkiller

RE: Jakie oleje najlepsze do t-25?

Post autor: Painkiller »

Czemu sie mnie czepiasz w mojej książce z lat'80 jest 1.1L a i tak leje po korki He He , więc nie ma co się sprzeczać.Bo w książkach z lat'90 nie będę pisał kto maczał palce,zresztą nie tylko książkach
Awatar użytkownika
Bolszewik

Post autor: Bolszewik »

Nie czepiam się, tylko chciałbym się dowiedzieć ile naprawdę powinno tam być oleju ?

Byłem na 100% pewien że 1,5 litra, sprawdziłem w książce i okazuje się że miałem rację.

Wziąłem jednak inna pozycję i okazało się że w niej jest napisane inaczej (1 litr).

Ty z kolei podajesz jeszcze inną wartość. Ciekaw jestem czy to sprawa błędu drukarskiego czy fabryka zmieniła zdanie.

A poza tym to jak ktoś będzie wlewał olej do zwolnić niech zmierzy dokładnie ile go wchodzi do korków kontrolnych.

Możliwe że ilości oleju są uzależnione od położenia zwolnic.
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
Painkiller

Post autor: Painkiller »

Wiesz dobrze,że ilość oleju powinna być zawsze taka sama,nie zależnie od położenia zwolnic będzie za dużo zwiększy to opór zwolnic,a duże trybo i tak pobierze olej.Szkoda że nic nie napisali czy jeśli zmienia się położenie zwolnic to trzeba uwzględnić poprawkę poziomu oleju.Przecież nie będziemy przekomarzać się na wzajem kto ma rację,od tego są korki poziomu.
*yes*
BusteR

Post autor: BusteR »

Siemka
Jestem nowy i chciał by m powiedzieć że jeżeli komuś się wylewa ropa przez korek wlewu oleju w pompie wtryskowej to najpierw niech sprawdza pompę paliwa, a nie spuszcza ropę i wlewa olej . Ja to przerabiałem i najpierw było że pompa wtryskowa, a później gościu od regeneracji powiedział że jak będzie dalej się tak działo to jest wina pompy paliwowej i tak było.
Bajda

Post autor: Bajda »

To co stwierdziłeś było jasne od samego początku i nie wiem po co napisałeś skoro każdy chyba jest domyślny...
ODPOWIEDZ